Ciorbă de spanac cu afumătură

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Cum să dai un plus de gust vestitei ciorbe de spanac? Avem noi aici câteva sugestii… Am adăugat puțină slănină afumată, numai bună pentru a-și lăsa aroma în ciorbă. Dar, asta nu e totul. Fă separat o omleta cu mărar, taie-o în felii subțiri și adaugă-o în ciorbă înainte de a o servi. Sigur vei observa un plus…

Ingrediente necesare pentru ciorbă de spanac cu afumătură

200 grame spanac proaspăt

sare

100 grame slănină afumată, bucățele mici

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 linguriță boia dulce

2 litri apă fierbinte

100 grame omletă cu mărar, felii subțiri

150 grame smântână

1 gălbenuș

mărar

Cum să gătești ciorbă de spanac cu afumătură

  1. Adaugă spanacul într-o cratiță la foc mediu. Presară puțină sare și acoperă cu un capac. Gătește spanacul timp de 2-3 minute.
  2. Scoate spanacul și toacă-l mărunt pe un tocător de lemn.
  3. Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă slănina afumată. Prăjește-o până când începe să se topească.
  4. Adaugă ceapa, usturoiul și boiaua dulce. Lasă pe foc încă 2 minute și toarnă apa fierbinte.
  5. Adaugă spanacul tocat și fierbe-l timp de 15 minute.
  6. Adaugă omleta și amestecă smântâna și gălbenușul într-un bol. Drege ciorba cu acest amestec.
  7. Mai ține-o pe foc încă 1-2 minute și presară la final puțin mărar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *