Ciorbă de spanac cu afumătură
Cum să dai un plus de gust vestitei ciorbe de spanac? Avem noi aici câteva sugestii… Am adăugat puțină slănină afumată, numai bună pentru a-și lăsa aroma în ciorbă. Dar, asta nu e totul. Fă separat o omleta cu mărar, tai-o în felii subțiri și adaug-o în ciorbă înainte de a o servi. Sigur vei observa un plus…
Ingrediente necesare pentru ciorbă de spanac cu afumătură
200 grame spanac proaspăt
sare
100 grame slănină afumată, bucățele mici
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță boia dulce
2 litri apă fierbinte
100 grame omletă cu mărar, felii subțiri
150 grame smântână
1 gălbenuș
mărar
Cum să prepari ciorbă de spanac cu afumătură
- Adaugă spanacul într-o cratiță la foc mediu. Presară puțină sare și acoperă cu un capac. Gătește spanacul timp de 2-3 minute.
- Scoate spanacul și toacă-l mărunt pe un tocător de lemn.
- Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă slănina afumată. Prăjește-o până când începe să se topească.
- Adaugă ceapa, usturoiul și boiaua dulce. Lasă pe foc încă 2 minute și toarnă apa fierbinte.
- Adaugă spanacul tocat și fierbe-l timp de 15 minute.
- Adaugă omleta și amestecă smântâna și gălbenușul într-un bol. Drege ciorba cu acest amestec.
- Mai ține-o pe foc încă 1-2 minute și presară la final puțin mărar.