Ciorbă de spanac și leurdă

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

A venit primăvara, așa că este un moment numai bun să ne facem plinul de verdețuri. Spanacul și leurda sunt printre reginele primăverii, așa că hai să le aducem împreună într-o ciorbă delicioasă. Adăugăm la ea multe legume și definitivăm totul turnând puțin borș acru.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de spanac și leurdă

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

2 morcovi, felii subțiri

1 linguriță oregano

sare

piper

2 linguri bulion

1.5 litri apă

2 tulpini țelină apio, felii subțiri

500 ml borș

1 lingură frunze de țelină, tocată

1 legătură spanac, tocat

1 legătură leurdă, tocată

2 linguri pătrunjel, tocat

Cum să prepari ciorbă de spanac și leurdă

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa și morcovii și călește-le timp de 2-3 minute.
  3. Asezonează cu oregano, sare, piper și adaugă bulionul. Ține pe foc încă 5 minute.
  4. Mută legumele călite într-o cratiță, toarnă apa și adaugă țelina apio. Acoperă cratița cu un capac și dă totul în fiert timp de 20 minute.
  5. Toarnă borșul și asezonează cu sare și piper.
  6. Adaugă frunzele de țelină, spanacul și leurda.
  7. Fierbe totul timp de 10 minute și adaugă la final puțin pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *