Ciorbă de spanac și leurdă
A venit primăvara, așa că este un moment numai bun să ne facem plinul de verdețuri. Spanacul și leurda sunt printre reginele primăverii, așa că hai să le aducem împreună într-o ciorbă delicioasă. Adăugăm la ea multe legume și definitivăm totul turnând puțin borș acru.
Ingrediente necesare pentru ciorbă de spanac și leurdă
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
2 morcovi, felii subțiri
1 linguriță oregano
sare
piper
2 linguri bulion
1.5 litri apă
2 tulpini țelină apio, felii subțiri
500 ml borș
1 lingură frunze de țelină, tocată
1 legătură spanac, tocat
1 legătură leurdă, tocată
2 linguri pătrunjel, tocat
Cum să prepari ciorbă de spanac și leurdă
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa și morcovii și călește-le timp de 2-3 minute.
- Asezonează cu oregano, sare, piper și adaugă bulionul. Ține pe foc încă 5 minute.
- Mută legumele călite într-o cratiță, toarnă apa și adaugă țelina apio. Acoperă cratița cu un capac și dă totul în fiert timp de 20 minute.
- Toarnă borșul și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă frunzele de țelină, spanacul și leurda.
- Fierbe totul timp de 10 minute și adaugă la final puțin pătrunjel.