Ciorbă de știucă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Ce-ai zice de o ciorbiță de știucă? Nu mâncăm chiar în fiecare zi așa ceva și este delicioasă. Cu cât știuca este mai proaspătă, cu atât mai bine. Va ieși o minunăție cu de toate, fiindcă aruncăm în oală nu doar roșii, morcovi, țelină și cartofi, ci și anșoa și ardei iute. Unde mai pui că aromatizăm totul cu tarhon, pătrunjel și lămâie.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de știucă

sare
1 știucă, tăiată în 4-5 bucăți
1 lingură ulei
1 ceapă, mărunțită
1 lingură pastă de tomate
2 morcovi, tăiați cubulețe
1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 țelină, tăiată cubulețe
2 cartofi, tăiați cuburi
1 ardei iute, feliat mărunt
piper
2 căni roșii la conservă
2 fileuri de anșoa
½ cană suc de lămâie
1 lingură oțet din vin alb
1 lingură tarhon uscat
½ cană pătrunjel, tocat

Cum să prepari ciorbă de știucă

  1. Umple o oală pe jumătate cu apă la foc mediu, săreaz-o și adaugă știuca. Fierbe 2o minute.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic spre mediu și călește ceapa.
  3. Adaugă pasta de tomate, amestecă și ia de pe foc.
  4. Scoate bucățile de știucă fierte pe o farfurie și curăță-le de piele și de oase. Rupe carnea în bucăți mici.
  5. Adaugă amestecul de ceapă călită în supa formată la fierberea peștelui. Completează cu morcovii, ardeiul gras roșu, țelina, cartofii și ardeiul iute. Asezonează cu sare și piper, acoperă și gătește 25 de minute la foc mic spre mediu.
  6. Adaugă peștele, roșiile la conservă și anșoa. Amestecă și dă în clocot.
  7. Completează cu sucul de lămâie, oțetul, tarhonul și pătrunjelul. Amestecă și ia de pe foc.
  8. Servește ciorba de preferință caldă, garnisită cu pătrunjel, lămâie și ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *