Ciorbă de văcuță
Scoateți oala, pregătiți ingredientele și puneți-vă pe fiert, fiindcă așa se face o ciorbă savuroasă de văcuță. Ce poate fi mai delicios decât carnea fragedă tăiată cubulețe și aromele îmbietoare? Deci nu vă sfiiți să o completați cu ceapă, morcov, roșii și, mai ales, păstârnac. Aromatizați-o, printre altele, cu leuștean și tarhon și … poftiți la masa!
Ingrediente necesare pentru ciorbă de văcuță
sare
1 linguriță boabe de piper
1.5 kg rasol de vită, feliat
3 foi de dafin
2 cepe, tocate mărunt
2 morcovi, rași
1 păstârnac, ras
1 linguriță chimion pudră
1 lingură ulei de măsline
250 grame roșii la conservă
1 lingură suc de lămâie
piper
1 lingură tarhon, mărunțit
1 lingură leuștean, mărunțit
Cum să prepari ciorbă de văcuță
- Umple o oală de mărime medie pe jumătate cu apă și adu-o la punctul de fierbere.
- Săreaz-o, adaugă boabele de piper, rasolul feliat și foile de dafin, acoperă cu capacul și fierbe o jumătate de oră.
- Scoate carnea din oală și taie-o cubulețe, apoi adaug-o din nou în oală, acoperă și las-o la fiert încă 20 de minute.
- Completează cu ceapa, morcovii, păstârnacul și roșiile, asezonează cu chimion și ulei de măsline, apoi fierbe acoperit încă o jumătate de oră.