Ciorbă de văcuță

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 40 de minute
  • 4 porții

Scoateți oala, pregătiți ingredientele și puneți-vă pe fiert, fiindcă așa se face o ciorbă savuroasă de văcuță. Ce poate fi mai delicios decât carnea fragedă tăiată cubulețe și aromele îmbietoare? Deci nu vă sfiiți să o completați cu ceapă, morcov, roșii și, mai ales, păstârnac. Aromatizați-o, printre altele, cu leuștean și tarhon și … poftiți la masa!

Ingrediente necesare pentru ciorbă de văcuță

sare

1 linguriță boabe de piper

1.5 kg rasol de vită, feliat

3 foi de dafin

2 cepe, tocate mărunt

2 morcovi, rași

1 păstârnac, ras

1 linguriță chimion pudră

1 lingură ulei de măsline

250 grame roșii la conservă

1 lingură suc de lămâie

piper

1 lingură tarhon, mărunțit

1 lingură leuștean, mărunțit

Cum să gătești ciorbă de văcuță

  1. Umple o oală de mărime medie pe jumătate cu apă și adu-o la punctul de fierbere.
  2. Săreaz-o, adaugă boabele de piper, rasolul feliat și foile de dafin, acoperă cu capacul și fierbe o jumătate de oră.
  3. Scoate carnea din oală și taie-o cubulețe, apoi adaug-o din nou în oală, acoperă și las-o la fiert încă 20 de minute.
  4. Completează cu ceapa, morcovii, păstârnacul și roșiile, asezonează cu chimion și ulei de măsline, apoi fierbe acoperit încă o jumătate de oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *