Ingrediente necesare pentru ciorbă de văcuță
sare
1 linguriță boabe de piper
1.5 kg rasol de vită, feliat
3 foi de dafin
2 cepe, tocate mărunt
2 morcovi, rași
1 păstârnac, ras
1 linguriță chimion pudră
1 lingură ulei de măsline
250 grame roșii la conservă
1 lingură suc de lămâie
piper
1 lingură tarhon, mărunțit
1 lingură leuștean, mărunțit
Cum să gătești ciorbă de văcuță
- Umple o oală de mărime medie pe jumătate cu apă și adu-o la punctul de fierbere.
- Săreaz-o, adaugă boabele de piper, rasolul feliat și foile de dafin, acoperă cu capacul și fierbe o jumătate de oră.
- Scoate carnea din oală și taie-o cubulețe, apoi adaug-o din nou în oală, acoperă și las-o la fiert încă 20 de minute.
- Completează cu ceapa, morcovii, păstârnacul și roșiile, asezonează cu chimion și ulei de măsline, apoi fierbe acoperit încă o jumătate de oră.