Ingrediente necesare pentru ciorbă rădăuțeană de pui
1 piept de pui, aproximativ 400 de grame
2 pulpe de pui, aproximativ 300 de grame fiecare
2 morcovi
1 păstârnac
1 țelină mică
1 praz
1 rădăcină pătrunjel mică
250 grame smântână
2 gălbenușuri
2 linguri oțet
2 căței usturoi, zdrobiți
sare
piper
Cum să gătești ciorbă rădăuțeană de pui
- Fierbe carnea de pui în apă clocotită timp de 1-2 minute, apoi scoate-o cu o spatulă și spală-o.
- Schimbă apa și fierbe carnea din nou, de data asta timp de 15 minute.
- Adaugă legumele tăiate în bucăți mari. Fierbe totul timp de 60 de minute.
- Închide focul și scoate carnea și legumele folosind o spatulă. Mută-le pe un tocător și toacă totul în cubulețe mici.
- Pune-le înapoi în cratiță și fierbe din nou, timp de 15 minute.
- Îngroașă supa cu un amestec de smântână și gălbenușuri.
- Drege-o apoi cu oțet, usturoi, sare și piper după gust.