Ciorbă rădăuțeană de pui

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 10 porții

Ciorba rădăuțeană este una din preferatele noastre din bucătăria românească, astfel că nu avea cum să lipsească din rețetele noastre. Pentru un plus de savoare am folosit atât piept de pui, cât și pulpe, am adăugat smântână din belșug, și am obținut o nebunie de ciorbă. Poftiți la masă!

Ingrediente necesare pentru ciorbă rădăuțeană de pui

1 piept de pui, aproximativ 400 de grame

2 pulpe de pui, aproximativ 300 de grame fiecare

2 morcovi

1 păstârnac

1 țelină mică

1 praz

1 rădăcină pătrunjel mică

250 grame smântână

2 gălbenușuri

2 linguri oțet

2 căței usturoi, zdrobiți

sare

piper

 

 

Cum să prepari ciorbă rădăuțeană de pui

  1. Fierbe carnea de pui în apă clocotită timp de 1-2 minute, apoi scoate-o cu o spatulă și spală-o.
  2. Schimbă apa și fierbe carnea din nou, de data asta timp de 15 minute.
  3. Adaugă legumele tăiate în bucăți mari. Fierbe totul timp de 60 de minute.
  4. Închide focul și scoate carnea și legumele folosind o spatulă. Mută-le pe un tocător și toacă totul în cubulețe mici.
  5. Pune-le înapoi în cratiță și fierbe din nou, timp de 15 minute.
  6. Îngroașă supa cu un amestec de smântână și gălbenușuri.
  7. Drege-o apoi cu oțet, usturoi, sare și piper după gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *