Ciorbă țărănească de pui

Ce făcea bunica la țară cu un pui proaspăt tăiat? O delicioasă ciorbă țărănească! Bineînteles, am acrit-o cu borș, pentru că așa se poartă, am adăugat legume din belșug, iar la sfârșit am adăugat verdețurile noastre preferate, și anume leuștean și pătrunjel. Ciorba este gata în maximum 90 de minute, așa că haideți la treabă dacă vă este foame!
Ingrediente necesare pentru ciorbă țărănească de pui
3 litri apă
1 pui întreg, aproximativ 1 kg
2 morcovi, tăiați în cubulețe
1 ceapă, tocată
1 țelină, cubulețe
1 ardei kapia, cubulețe
1 ardei gras galben, cubulețe
250 grame roșii la conservă
800 ml borș
2 cartofi, cubulețe
150 grame tăiței
sare
piper
1 lingură leuștean uscat
1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
2 ouă
1 lingură mălai
Cum să prepari ciorbă țărănească de pui
- Umple o cratiță cu 3 litri de apă și pune-o la fiert.
- Porționează puiul și adaugă-l în apă. Acoperă cratița cu un capac și fierbe puiul timp de 50 de minute.
- Scoate spuma folosind o spatulă.
- Adaugă morcovul, ceapa, țelina, ardeii, roșiile, borșul și cartofii.
- Fierbe cu capac încă 10 minute.
- Adaugă tăițeii și asezonează cu sare și piper.
- Fierbe tăițeii conform ambalajului. Adaugă leuștean, pătrunjel și ouăle bătute cu puțin mălai.
- Mai ține ciorba pe foc încă 2-3 minute.