Ciuperci cu maioneză și usturoi
Această salată aperitiv este extrem de gustoasă, deci este numai bună înaintea unei mese copioase. Am adăugat în compoziție atât maioneză cu usturoi, cât și smântână, astfel că textura ei este fină și cremoasă. Nu uita să o servești pe o felie crocantă de pâine prăjită!
Ingrediente necesare pentru ciuperci cu maioneză și usturoi
200 grame ciuperci
apă
2 linguri oțet
2 linguri maioneză
sare
piper
2 linguri smântână
½ legătură pătrunjel, tocat
2 căței usturoi, zdrobiți
Cum să prepari ciuperci cu maioneză și usturoi
- Adaugă ciupercile într-o cratiță pe foc mediu spre mic, acoperite cu apă și oțet.
- Dă-le în clocot, apoi fierbe-le timp de 4 minute. Apoi, trece-le printr-o strecurătoare.
- Amestecă maioneza și smântâna într-un bol mic, apoi asezonează cu sare și piper după gust.
- Pasează ciupercile într-un blender împreună cu usturoiul și pătrunjelul.
- Amestecă ciupercile pasate cu maioneza într-un bol până obții o compoziție omogenă.