Ciuperci la tigaie cu sparanghel și ardei gras

  • Dificultate: Foarte mică
  • 15 minute
  • 2 porții

Când obosiți să mai mâncați atâta carne, aflați că și un sote de legume vă poate ajuta să vă simțiți împliniți. Trageți la tigaie niște carne vegetală, ciuperci adică, împreună cu zucchini, ardei grași și sparanghel. Pentru a aromatiza toate acestea puteți folosi zahărul, ceapa și oțetul, mai ales, iar la sfârșit, presărați totul cu parmezan.

Ingrediente necesare pentru ciuperci la tigaie cu sparanghel și ardei gras

ulei
1 ceapă roșie, feliată
1 lingură zahăr brun
oțet de mere
sare
150 g ciuperci champignons
1/3 zucchini, cubulețe
1 ardei gras galben, tăiat julienne
1 ardei gras roșu, tăiat julienne
sare
piper
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță oregano
4 tulpini de sparanghel, taiate în bucăți mari

Cum să prepari ciuperci la tigaie cu sparanghel și ardei gras

  1. Călește ceapa într-un pic de ulei.
  2. Presară zahărul brun și caramelizează.
  3. Adaugă oțetul și puțină sare și mai gătește 2 minute.
  4. Gătește ciupercile și zucchini 2-3 minute într-un pic de ulei.
  5. Adaugă ardeii, asezonează cu sare și piper și mai gătește 1-2 minute.
  6. Asezonează cu chili și oregano, pune și sparanghelul și mai gătește 1-2 minute.
  7. Servește legumele pe pat de ceapă caramelizată cu parmezan ras deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *