Clătite sărate cu șuncă și somon

Un preparat complex, care pleacă de la ideea de bază de clătite. Așa că faceți un set de clătite, pe care să le umpleți cu următoarele ingrediente: brânză, șuncă de praga, somon afumat și salată verde. Rulați apoi aceste clătite sărate și tăiați-le în forme cât mai mici, pentru a fi mâncate mai ușor. Veți vedea că ați obținut un preparat numai bun a fi servit la micul dejun.
Ingrediente necesare pentru clătite sărate cu șuncă și somon
2 ouă
sare
1 lingură ulei
250 ml lapte
100 grame făină
100 grame brânză telemea
100 grame brânză de vaci
2 linguri smântână
salată verde
250 grame șuncă praga, felii subțiri
150 grame somon afumat
Cum să prepari clătite sărate cu șuncă și somon
- Bate ouăle împreună cu puțină sare și ulei.
- Adaugă treptat laptele și făina. Bate cu un tel până când obții un aluat omogen.
- Încinge o tigaie la foc mediu spre mare și unge-o cu puțin ulei. Adaugă compoziția cu un polonic și rumenește clătitele pe ambele părți, timp de 2 minute pe fiecare parte.
- Amestecă brânza telemea, cea de vaci și smântâna într-un bol mic.
- Umple clătitele cu amestecul de cremă de brânză, salată verde, șuncă și somon afumat, iar apoi rulează-le.
- Taie apoi clătitele în felii subțiri, sub forma unor rulouri.