Ingrediente necesare pentru clătituța Omiduța
3 gălbenușuri
3 brânză de vaci
1 linguriță smântână
1 linguriță unt topit
sare
1 lingură ulei de măsline
50 grame făină de migdale
50 grame făină
200 ml lapte
3 albușuri
ulei pentru prăjit
fructe
Cum să gătești clătituța Omiduța
- Mixează gălbenușurile într-un bol mare și adaugă brânza de vaci, smântâna, untul topit, uleiul de măsline și un praf de sare.
- Mixează din nou până omogenizezi.
- Adaugă treptat cele două tipuri de făină și laptele, până când obții un aluat omogen.
- Mixează albușurile și amestecă-le cu aluatul folosind o spatulă. Mută apoi aluatul într-un poș.
- Încinge uleiul și toarnă din poș mici forme rotunde pe care să le gătești timp de 2 minute pe parte.
- Apoi, te poți juca cu fructele să creezi omiduța noastră. Poți folosi afine sau coacăze pentru ochi și coarne, și mici bucățele de măr pentru picioare.