Clătituța Omiduța

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Dacă copiii voștri sunt fani clătite, această rețetă este pentru ei! Aluatul de clătite l-am făcut ușor mai pufos, adăugând albușuri, iar pentru un plus de savoare am adăugat și puțină făina de migdale. Am vrut să fim creativi și să ne jucăm și cu formele, și am obținut astfel Clătituța Omiduța!

Ingrediente necesare pentru clătituța Omiduța

3 gălbenușuri

3 brânză de vaci

1 linguriță smântână

1 linguriță unt topit

sare

1 lingură ulei de măsline

50 grame făină de migdale

50 grame făină

200 ml lapte

3 albușuri

ulei pentru prăjit

fructe

Cum să prepari clătituța Omiduța

  1. Mixează gălbenușurile într-un bol mare și adaugă brânza de vaci, smântâna, untul topit, uleiul de măsline și un praf de sare.
  2. Mixează din nou până omogenizezi.
  3. Adaugă treptat cele două tipuri de făină și laptele, până când obții un aluat omogen.
  4. Mixează albușurile și amestecă-le cu aluatul folosind o spatulă. Mută apoi aluatul într-un poș.
  5. Încinge uleiul și toarnă din poș mici forme rotunde pe care să le gătești timp de 2 minute pe parte.
  6. Apoi, te poți juca cu fructele să creezi omiduța noastră. Poți folosi afine sau coacăze pentru ochi și coarne, și mici bucățele de măr pentru picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *