Coaste de porc cu cartofi și kale
Coastele de porc? Un deliciu! Mai ales când sunt gătite la cuptor, vreme îndelungată pentru a pătrunde bine carnea. Înainte de asta, au fost bine masate cu puțin ulei și condimente, iar pentru un plus de consistență am adăugat și câteva felii de cartof. Dacă simțiți nevoia și de ceva mai altfel, vă recomandăm să sotați în tigaie câteva frunze de kale aromate cu usturoi din belșug. Veți vedea că merită!
Ingrediente necesare pentru coaste de porc cu cartofi și kale
1 lingură semințe de fenicul
1 lingură oțet
1 lingură ulei de măsline
1.2 kg coaste de porc
2 frunze rozmarin
sare
piper
2 cartofi
1 legătură kale
1 lingură ulei
2 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să prepari coaste de porc cu cartofi și kale
- Zdrobește semințele de fenicul într-un mojar.
- Amestecă într-un bol mic uleiul și oțetul.
- Așază coastele de porc pe un tocător și crestează-le ușor cu un cuțit.
- Strânge-le bine de jur împrejur folosind o sfoară.
- Unge și masează bine coastele cu amestecul de oțet și semințele de fenicul.
- Lipește de carne câteva frunze de rozmarin folosind sfoara. Asezonează apoi cu sare și piper după gust.
- Mută coastele într-o tavă de cuptor și adaugă din loc în loc cartofii tăiați în wedges.
- Presară puțin ulei pe deasupra și acoperă cu folie de aluminiu.
- Dă coastele la cuptor pentru 90 de minute la 190 de grade Celsius.
- Între timp, toacă mărunt frunzele de kale.
- Încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă usturoiul zdrobit.
- Gătește frunzele de kale timp de 2 minute.
- Scoate coastele din cuptor și servește-le cu cartofii și frunzele de kale.