Coaste de porc cu salată de spanac și cușcuș
Coastele de porc sunt atât de savuroase, încât merită să ne răsfățăm cu o porție generoasă atunci când avem ocazia. Dar, dacă suntem adepții unei diete sănătoase, haideți să înlocuim clasica garnitură de cartofi cu ceva mai ușor. Și anume, o salată de spanac, cușcuș, nuci și ridichi. Gustos și sănătos!
Ingrediente necesare pentru coaste de porc cu salată de spanac și cușcuș
600 grame coaste de porc
50 ml whisky
1 lingură sos de soia
1 lingură oțet balsamic
1 linguriță piper roșu și alb
1 linguriță condiment pentru fajita
1 mână de coriandru
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr brun
50 grame baby spanac
1 ceapă roșie, tocată
20 grame nuci
2 ridichi, felii subțiri
200 grame cușcuș fiert
Cum să prepari coaste de porc cu salată de spanac și cușcuș
- Adaugă coastele într-un bol mare și stropește-le cu whisky.
- Adaugă sosul de soia, oțetul balsamic, piperul, condimentul fajita, 1 mână de coriandru și o lingură de ulei de măsline. Amestecă și lasă coastele la marinat.
- Încinge puțin ulei într-o tigaie de fontă și prăjește coastele timp de 5 minute, cât să se rumenească pe ambele părți.
- Presară peste ele puțin zahăr brun și dă-le la cuptor pentru 20 de minute la 195 de grade Celsius.
- Amestecă spanacul cu ceapa roșie, nucile, ridichile, 1 lingură de ulei de măsline și cușcușul într-un bol de salată.
- Scoate coastele din cuptor și servește-le împreună cu salata.