Coaste de porc cu salată de spanac și cușcuș

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

Coastele de porc sunt atât de savuroase, încât merită să ne răsfățăm cu o porție generoasă atunci când avem ocazia. Dar, dacă suntem adepții unei diete sănătoase, haideți să înlocuim clasica garnitură de cartofi cu ceva mai ușor. Și anume, o salată de spanac, cușcuș, nuci și ridichi. Gustos și sănătos!

Ingrediente necesare pentru coaste de porc cu salată de spanac și cușcuș

600 grame coaste de porc

50 ml whisky

1 lingură sos de soia

1 lingură oțet balsamic

1 linguriță piper roșu și alb

1 linguriță condiment pentru fajita

1 mână de coriandru

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță zahăr brun

50 grame baby spanac

1 ceapă roșie, tocată

20 grame nuci

2 ridichi, felii subțiri

200 grame cușcuș fiert

 

 

Cum să gătești coaste de porc cu salată de spanac și cușcuș

  1. Adaugă coastele într-un bol mare și stropește-le cu whisky.
  2. Adaugă sosul de soia, oțetul balsamic, piperul, condimentul fajita, 1 mână de coriandru și o lingură de ulei de măsline. Amestecă și lasă coastele la marinat.
  3. Încinge puțin ulei într-o tigaie de fontă și prăjește coastele timp de 5 minute, cât să se rumenească pe ambele părți.
  4. Presară peste ele puțin zahăr brun și dă-le la cuptor pentru 20 de minute la 195 de grade Celsius.
  5. Amestecă spanacul cu ceapa roșie, nucile, ridichile, 1 lingură de ulei de măsline și cușcușul într-un bol de salată.
  6. Scoate coastele din cuptor și servește-le împreună cu salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *