Coaste de porc cu sos pesto
Este greu sa spui nu unei porții generoase de coaste! Mai ales când sunt însoțite de un delicios sos pesto. Și nu de acela din borcan, ci făcut chiar de noi. Acesta va balansa aroma picantă a coastelor, oferită de boia și fulgi de ardei.
Ingrediente necesare pentru coaste de porc cu sos pesto
2 linguri boabe de piper rosu
1 lingură semințe de fenicul
1 kg coaste de porc
1 linguriță boia afumată
1 linguriță fulgi de ardei
sare
1 linguriță oregano
1 lingură ulei
4 linguri semințe de pin
1 legătură busuioc proaspăt
3-4 frunze de mentă
50 grame parmezan ras
30 ml ulei
sare
Cum să prepari coaste de porc cu sos pesto
- Zdrobește boabele de piper și semințele de fenicul într-un mojar.
- Amestecă coastele împreună cu toate condimentele și puțin ulei într-un bol. Așază apoi coastele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Acoperă coastele cu hârtie de aluminiu și dă-le la cuptor pentru 90 de minute la 220 de grade Celsius.
- Pentru sosul pesto, mai întâi ține pe foc semințele de pin timp de 2 minute să se rumenească.
- Mută apoi semințele într-un blender și adaugă busuioc, mentă, parmezan, ulei, sare și piper. Pasează ingredientele până obții un amestec omogen.
- Scoate coastele din cuptor și servește-le împreună cu sosul pesto.