Ingrediente necesare pentru coaste de porc cu sos pesto
2 linguri boabe de piper rosu
1 lingură semințe de fenicul
1 kg coaste de porc
1 linguriță boia afumată
1 linguriță fulgi de ardei
sare
1 linguriță oregano
1 lingură ulei
4 linguri semințe de pin
1 legătură busuioc proaspăt
3-4 frunze de mentă
50 grame parmezan ras
30 ml ulei
sare
Cum să gătești coaste de porc cu sos pesto
- Zdrobește boabele de piper și semințele de fenicul într-un mojar.
- Amestecă coastele împreună cu toate condimentele și puțin ulei într-un bol. Așază apoi coastele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Acoperă coastele cu hârtie de aluminiu și dă-le la cuptor pentru 90 de minute la 220 de grade Celsius.
- Pentru sosul pesto, mai întâi ține pe foc semințele de pin timp de 2 minute să se rumenească.
- Mută apoi semințele într-un blender și adaugă busuioc, mentă, parmezan, ulei, sare și piper. Pasează ingredientele până obții un amestec omogen.
- Scoate coastele din cuptor și servește-le împreună cu sosul pesto.