Cod cu morcovi și dovleac la cuptor

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 4 porții

Noua ni s-a făcut dor de pește „cu cranț” așa că am tăvălit niște fileuri de cod prin tărâțe de ovăz aromatizate cu tarhon și pătrunjel, prin amidon și prin ou bătut, apoi le-am băgat la cuptor. Dar treaba nu ar fi fost completă dacă nu am servit peștele cu legume la cuptor ușor dulci (morcov și dovleac) asezonate cu un simplu și răcoritor sos de iaurt cu capere marinate.

Ingrediente necesare pentru cod cu morcovi și dovleac la cuptor

1-2 morcovi, felii
250 grame dovleac, tăiat bețișoare
2 linguri tărâțe de ovăz
2 lingurițe tarhon proaspăt
2 lingurițe pătrunjel proaspăt
½ kg cod file
1-2 linguri amidon
1-2 ouă, bătute
⅓ cană iaurt degresat
1 lingură capere marinate

Cum să prepari cod cu morcovi și dovleac la cuptor

  1. Pune morcovul și dovleacul într-un vas de copt și bagă-le la cuptor 5-6 minute la 200⁰C.
  2. Într-un castron mic, amestecă tărâțele cu tarhonul și pătrunjelul.
  3. Tăvălește fileurile de cod prin amidon și prin ou bătut, apoi și prin amestecul de tărâțe.
  4. Așază-le într-un vas de copt, apoi bagă-le la cuptor 12-14 minute la 200⁰C.
  5. Amestecă într-un castron mic iaurtul și caperele.
  6. Servește peștele și legumele cu sos de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *