Cod pane cu sos de iaurt
Vă plac degețelele de pește sau așa numitele fish-fingers? Noi suntem mari fani ai acestora, și vă recomandăm să îi faceți de la zero în loc să îi cumpărați congelați. Rezultatul final va fi fără îndoială mai gustos și mai sănătos. Ca pește puteți alege codul, care este un pește alb, cărnos și cu oase puține.
Ingrediente necesare pentru cod pane cu sos de iaurt
250 ml iaurt
1 lingură coriandru tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
150 grame mălai
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță fulgi de ardei iute
lapte
făină
200 grame file de cod, cubulețe
1 portocală, felii subțiri
ulei pentru prăjit
Cum să prepari cod pane cu sos de iaurt
- Pregătește sosul de iaurt: amestecă într-un bol iaurtul, coriandrul, usturoiul, sarea și piperul.
- Amestecă într-un bol separat mălaiul împreună cu sare, piper, ceapă pudră și fulgi de ardei.
- Dă cubulețele de pește și feliile de portocală prin mălai, lapte și făină.
- Încinge uleiul la foc mediu spre mare și prăjește peștele și portocala timp de 4 minute.
- Servește totul cu sosul de iaurt.