Ingrediente necesare pentru colțunași fierți umpluți cu ciuperci
300 grame făină
2 ouă
sare
1 lingură ulei
100 ml apă
200 grame ciuperci brune
2 cepe, tăiate pe jumătate
1 lingură ulei
piper
1 linguriță busuioc
1 linguriță boia
Cum să gătești colțunași fierți umpluți cu ciuperci
- Adaugă făina într-un blender împreună cu ouăle, sarea și puțin ulei.
- Amestecă cu blenderul până când se combină ingredientele. Toarnă treptat apa și continuă să amestecei până când obții un aluat omogen și lipicios.
- Frământă aluatul pe bancul de lucru până când obții o formă rotundă omogenă.
- Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l deoparte timp de 30 de minute.
- Toacă mărunt ciupercile și ceapa sau pasează-le într-un blender.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și ciupercile. Asezonează cu sare, piper, busuioc și boia.
- Frământă aluatul și întinde-l cu un făcăleț.
- Decupează forme rotunde din aluat folosind o formă cu un diametru de aproximativ 7-8 cm.
- Adaugă câte o linguriță de ciuperci călite peste fiecare formă rotundă. Ruleaz-o, dându-i o formă de semilună.
- Presează ușor cu o furculiță pe margini.
- Fierbe colțunașii în apă clocotită timp de 4 minute.