Colțunași fierți umpluți cu ciuperci

Colțunașii sunt acel gen de preparat de care nu te mai saturi. Fie că umplutura este una dulce sau una sărată, nouă ne plac la fel de mult. Cei sărați sunt perfecți pentru a fi serviți ca aperitiv la o masă mare. Umplutura este destul de simplă în acest caz, am ales să călim ceapa și ciupercile, și am condimentat bine cu busuioc și uscat.
Ingrediente necesare pentru colțunași fierți umpluți cu ciuperci
300 grame făină
2 ouă
sare
1 lingură ulei
100 ml apă
200 grame ciuperci brune
2 cepe, tăiate pe jumătate
1 lingură ulei
piper
1 linguriță busuioc
1 linguriță boia
Cum să prepari colțunași fierți umpluți cu ciuperci
- Adaugă făina într-un blender împreună cu ouăle, sarea și puțin ulei.
- Amestecă cu blenderul până când se combină ingredientele. Toarnă treptat apa și continuă să amestecei până când obții un aluat omogen și lipicios.
- Frământă aluatul pe bancul de lucru până când obții o formă rotundă omogenă.
- Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l deoparte timp de 30 de minute.
- Toacă mărunt ciupercile și ceapa sau pasează-le într-un blender.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și ciupercile. Asezonează cu sare, piper, busuioc și boia.
- Frământă aluatul și întinde-l cu un făcăleț.
- Decupează forme rotunde din aluat folosind o formă cu un diametru de aproximativ 7-8 cm.
- Adaugă câte o linguriță de ciuperci călite peste fiecare formă rotundă. Ruleaz-o, dându-i o formă de semilună.
- Presează ușor cu o furculiță pe margini.
- Fierbe colțunașii în apă clocotită timp de 4 minute.