Colțunași fierți umpluți cu coacăze

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Intrați în bucătăria noastră pe filieră rusă, colțunașii sunt un desert pe care vă recomandăm să-l faceți cât mai repede. Puteți să testați tot felul de umpluturi, noi am ales pentru această rețetă un fruct întâlnit mai rar poate – coacăzele. Dacă preferați altceva, vă mai recomandăm să încercați cu afine, zmeură sau fructe de pădure.

Ingrediente necesare pentru colțunași fierți umpluți cu coacăze

300 grame făină

2 ouă

sare

1 lingură ulei

100 ml apă

200 grame coacăze

zahăr

Cum să prepari colțunași fierți umpluți cu coacăze

  1. Adaugă făina într-un blender împreună cu ouăle, sarea și puțin ulei.
  2. Amestecă cu blenderul până când se combină ingredientele. Toarnă treptat apa și continuă să amestecei până când obții un aluat omogen și lipicios.
  3. Frământă aluatul pe bancul de lucru până când obții o formă rotundă omogenă.
  4. Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l deoparte timp de 30 de minute.
  5. Frământă aluatul și întinde-l cu un făcăleț.
  6. Decupează forme rotunde din aluat folosind o formă cu un diametru de aproximativ 7-8 cm.
  7. Adaugă câte o linguriță de coacăze și presară puțin zahăr peste fiecare formă rotundă. Acoperă cu o formă rotundă.
  8. Presează ușor cu o furculiță pe margini.
  9. Fierbe colțunașii în apă clocotită timp de 4 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *