Colțunași fierți umpluți cu coacăze
Intrați în bucătăria noastră pe filieră rusă, colțunașii sunt un desert pe care vă recomandăm să-l faceți cât mai repede. Puteți să testați tot felul de umpluturi, noi am ales pentru această rețetă un fruct întâlnit mai rar poate – coacăzele. Dacă preferați altceva, vă mai recomandăm să încercați cu afine, zmeură sau fructe de pădure.
Ingrediente necesare pentru colțunași fierți umpluți cu coacăze
300 grame făină
2 ouă
sare
1 lingură ulei
100 ml apă
200 grame coacăze
zahăr
Cum să prepari colțunași fierți umpluți cu coacăze
- Adaugă făina într-un blender împreună cu ouăle, sarea și puțin ulei.
- Amestecă cu blenderul până când se combină ingredientele. Toarnă treptat apa și continuă să amestecei până când obții un aluat omogen și lipicios.
- Frământă aluatul pe bancul de lucru până când obții o formă rotundă omogenă.
- Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l deoparte timp de 30 de minute.
- Frământă aluatul și întinde-l cu un făcăleț.
- Decupează forme rotunde din aluat folosind o formă cu un diametru de aproximativ 7-8 cm.
- Adaugă câte o linguriță de coacăze și presară puțin zahăr peste fiecare formă rotundă. Acoperă cu o formă rotundă.
- Presează ușor cu o furculiță pe margini.
- Fierbe colțunașii în apă clocotită timp de 4 minute.