Colțunași japonezi cu carne de porc (Gyoza)

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 30 de minute
  • 5 porții

Acești colțunași japonezi sunt un aperitiv excelent pentru orice masă. Vom face mai întâi aluatul de la zero, așa că pregătește-te pentru puțină muncă. Apoi urmează partea distractivă, și anume pregătirea umpluturii. Vom face acești colțunași cu carne de porc, aromată cu sos de soia, usturoi și ceapă. Hai alături de noi într-o scurtă călătorie spre Asia.

Ingrediente necesare pentru colțunași japonezi cu carne de porc (Gyoza)

150 grame făină

sare

2 linguri apă

400 grame carne tocată de porc

1 ceapă, tocată

1 ou

2 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură sos de soia

1 lingură ulei de susan

150 ml apă

 

Cum să prepari colțunași japonezi cu carne de porc (Gyoza)

  1. Mixează făina într-un blender împreună cu un praf de sare și apă până când compoziția capătă consistența unui aluat.
  2. Dă-i aluatului o formă rotundă, înfășoară-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
  3. Adaugă carnea tocată, ceapa, oul, usturoiul și uleiul de susan într-un bol. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
  4. Frământă aluatul și rupe-l în biluțe mici cam de 4-5 cm în diametru.
  5. Întinde biluțele până devin subțiri, apoi umple-le cu 1-2 lingurițe de compoziție de carne.
  6. Înfășoară aluatul în jurul compoziției, și sigilează marginile. Vei obține o formă de bărcuță.
  7. Lasă colțunașii deoparte pentru 15 minute, acoperiți cu un prosop.
  8. Încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu.
  9. Prăjește colțunașii în partea de jos pentru 2 minute.
  10. Toarnă apa peste colțunași și acoperă tigaia cu un capac. Gătește-i timp de 6 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *