Ingrediente necesare pentru colțunași japonezi cu carne de porc (Gyoza)
150 grame făină
sare
2 linguri apă
400 grame carne tocată de porc
1 ceapă, tocată
1 ou
2 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură sos de soia
1 lingură ulei de susan
150 ml apă
Cum să gătești colțunași japonezi cu carne de porc (Gyoza)
- Mixează făina într-un blender împreună cu un praf de sare și apă până când compoziția capătă consistența unui aluat.
- Dă-i aluatului o formă rotundă, înfășoară-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugă carnea tocată, ceapa, oul, usturoiul și uleiul de susan într-un bol. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Frământă aluatul și rupe-l în biluțe mici cam de 4-5 cm în diametru.
- Întinde biluțele până devin subțiri, apoi umple-le cu 1-2 lingurițe de compoziție de carne.
- Înfășoară aluatul în jurul compoziției, și sigilează marginile. Vei obține o formă de bărcuță.
- Lasă colțunașii deoparte pentru 15 minute, acoperiți cu un prosop.
- Încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu.
- Prăjește colțunașii în partea de jos pentru 2 minute.
- Toarnă apa peste colțunași și acoperă tigaia cu un capac. Gătește-i timp de 6 minute.