Colțunași moldovenești

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 8 porții

Acesta este un preparat specific zonei Moldovei, oarecum împrumutat din bucătăria rusă, unde sunt numiți pelmeni. Pentru acești colțunași am pregătit o umplutură delicioasă cu brânză de vaci, puțin zahăr si coajă de lămâie care va aroma acest preparat. Aveți grijă sa faceți cât de mulți puteți fiindcă se vor termina cât ai zice pește!

Ingrediente necesare pentru colțunași moldovenești

Pentru aluat:

 

350 grame făină

2 ouă

2 linguri apă

 

Pentru umplutură:

 

350 grame brânză de vaci

3 linguri zahăr

1 ou

sare

2 lingurițe coajă de lămâie

unt topit (opțional)

pesmet rumenit în unt (opțional)

Cum să prepari colțunași moldovenești

  1. Adaugă făina într-un bol mare, aerată printr-o strecurătoare.
  2. Adaugă ouăle și începe să frămânți până se încorporează făina. Vei obține un aluat omogen, care se lasă la dospit.
  3. Pregătește umplutura: amestecă brânza de vaci cu zahărul, oul, sare și 2 lingurițe de coajă de lămâie.
  4. Întinde apoi aluatul pe suprafața de lucru până ajunge la o grosime de 2-3 mm.
  5. Decupează apoi forme rotunde de aluat, de aproximativ 7-8 cm in diametru.
  6. Adaugă câte o linguriță de umplutură în fiecare formă. Uniți capetele formei până capătă aspectul unei semilune.
  7. Fierbe colțunașii timp de 10 minute în apă clocotită.
  8. Opțional se pot servi cu unt topit și pesmet rumenit în unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *