Ingrediente necesare pentru colțunași moldovenești
Pentru aluat:
350 grame făină
2 ouă
2 linguri apă
Pentru umplutură:
350 grame brânză de vaci
3 linguri zahăr
1 ou
sare
2 lingurițe coajă de lămâie
unt topit (opțional)
pesmet rumenit în unt (opțional)
Cum să gătești colțunași moldovenești
- Adaugă făina într-un bol mare, aerată printr-o strecurătoare.
- Adaugă ouăle și începe să frămânți până se încorporează făina. Vei obține un aluat omogen, care se lasă la dospit.
- Pregătește umplutura: amestecă brânza de vaci cu zahărul, oul, sare și 2 lingurițe de coajă de lămâie.
- Întinde apoi aluatul pe suprafața de lucru până ajunge la o grosime de 2-3 mm.
- Decupează apoi forme rotunde de aluat, de aproximativ 7-8 cm in diametru.
- Adaugă câte o linguriță de umplutură în fiecare formă. Uniți capetele formei până capătă aspectul unei semilune.
- Fierbe colțunașii timp de 10 minute în apă clocotită.
- Opțional se pot servi cu unt topit și pesmet rumenit în unt.