Conopidă cu roșii în foi de varză
Hai să folosim foile de varză pe post de farfurioare comestibile. Umplem „farfurioarele” cu conopidă, spanac, ceapă verde, roșii cherry și iar varză, le condimentăm, apoi în cuptor de două ori. Cine spală vasele? Nimeni.
Ingrediente necesare pentru conopidă cu roșii în foi de varză
5 foi varză (albă și/sau roșie)
1 conopidă, desfăcută în florete
piper
1-2 lingurițe paprika
sare
pătrunjel, tocat
coriandru, tocat
50 g spanac baby
50-60 g varză roșie, rasă
50-60 g varză albă, rasă
ulei de măsline
1 ceapă verde, tocată
5 roșii cherry, tăiate
Cum să prepari conopidă cu roșii în foi de varză
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și așază foile de varză. Umple-le cu conopidă și asezonează cu piper, paprika, sare, pătrunjel și coriandru.
- Mai adaugă spanac baby, varză rasă și stropește cu ulei de măsline, apoi bagă la cuptor 20 minute la 180ºC.
- Scoate tava și mai adaugă ceapa verde și roșiile cherry. Dacă dorești, mai poți pune sare și piper.
- Acoperă cu folie de aluminiu și mai lasă la cuptor 10 minute la 180ºC.