Conopidă învelită în bacon și umplută cu Cheddar

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 35 de minute
  • 8 porții

Când ați mai văzut ultima oară atâta bacon acoperind ditamai conopida? Când ați mai văzut ditamai conopida împănată cu brânză Cheddar? Și când ați mai văzut atâta brânză topită la propriu peste și în mâncarea voastra? Pregătiți cuptoarele!

Ingrediente necesare pentru conopidă învelită în bacon și umplută cu Cheddar

1 conopidă
apă
200-250 g brânză Cheddar, tăiată bețișoare
350 g bacon (cam 25-30 felii foarte lungi)
1/3 cană smântână de gătit
2-3 lingurițe usturoi pudră
1-2 lingurițe paprika
sare
piper
100-120 g mozzarella sau cașcaval, ras
mărar, mărunțit

Cum să gătești conopidă învelită în bacon și umplută cu Cheddar

  1. Pune conopida într-o oală, acoper-o cu apă și fierbe-o 10 minute.
  2. Las-o să se răcească un pic, apoi taie orificii adânci în ea. Pentru asta poți folosi și un cuțit.
  3. Împănează conopida cu bețișoarele de Cheddar. Ele trebuiesc tăiate astfel încât să se potrivească în orificiile făcute în conopidă.
  4. Tapetează un bol cu feliile de bacon așezându-le astfel încât fiecare felie să o suprapună parțial pe următoarea. Așază conopida împănată în mijloc.
  5. Toarnă smântâna într-un castronaș și amestec-o cu usturoiul pudră și cu paprika, asezonând cu sare și piper.
  6. Unge toată conopida cu acest sos.
  7. Acoperă conopida în întregime cu feliile de bacon și transferă “pachetul” într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.
  8. Dă la cuptor 50 minute la 180⁰C.
  9. Scoate tava și acoperă conopida cu mozzarella sau cașcavalul, apoi mai las-o în cuptor încă 10 minute la 180⁰C.
  10. Servește conopida feliată și, eventual, presărată cu mărar proaspăt.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *