Ingrediente necesare pentru conopidă învelită în bacon și umplută cu Cheddar
1 conopidă
apă
200-250 g brânză Cheddar, tăiată bețișoare
350 g bacon (cam 25-30 felii foarte lungi)
1/3 cană smântână de gătit
2-3 lingurițe usturoi pudră
1-2 lingurițe paprika
sare
piper
100-120 g mozzarella sau cașcaval, ras
mărar, mărunțit
Cum să prepari conopidă învelită în bacon și umplută cu Cheddar
- Pune conopida într-o oală, acoper-o cu apă și fierbe-o 10 minute.
- Las-o să se răcească un pic, apoi taie orificii adânci în ea. Pentru asta poți folosi și un cuțit.
- Împănează conopida cu bețișoarele de Cheddar. Ele trebuiesc tăiate astfel încât să se potrivească în orificiile făcute în conopidă.
- Tapetează un bol cu feliile de bacon așezându-le astfel încât fiecare felie să o suprapună parțial pe următoarea. Așază conopida împănată în mijloc.
- Toarnă smântâna într-un castronaș și amestec-o cu usturoiul pudră și cu paprika, asezonând cu sare și piper.
- Unge toată conopida cu acest sos.
- Acoperă conopida în întregime cu feliile de bacon și transferă “pachetul” într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.
- Dă la cuptor 50 minute la 180⁰C.
- Scoate tava și acoperă conopida cu mozzarella sau cașcavalul, apoi mai las-o în cuptor încă 10 minute la 180⁰C.
- Servește conopida feliată și, eventual, presărată cu mărar proaspăt.