Conopidă la cuptor cu tahini și miso

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Credeați că conopida este doar un ingredient banal?!?! Ei bine, putem să ne jucăm cu ea și să facem tot felul de rețete interesante. Aici am gătit preparatul la cuptor, dar nu înainte de a o acoperi cu un amestec de tahini, miso și sirop de arțar. O combinație interesantă de ingrediente, nu crezi?

Ingrediente necesare pentru conopidă la cuptor cu tahini și miso

1 conopidă

2 linguri ulei de măsline

sare

1 linguriță pastă miso

2 linguri tahini

50 ml apă

1 lingură sirop de arțar

1 lingură suc de lămâie

 

Cum să gătești conopidă la cuptor cu tahini și miso

  1. Așază conopida pe un tocător de lemn și dă-i frunzele la o parte.
  2. Unge conopida cu ulei de măsline și puțină sare.
  3. Mută-o într-o cratiță și toarnă apă peste ea, până când este aproape acoperită.
  4. Fierbe-o timp de 12 minute.
  5. Amestecă apoi într-un bol pasta miso, sosul tahini, puțină apă, siropul de arțar și sucul de lămâie.
  6. Așază conopida într-un vas de cuptor și unge-o cu amestecul făcut la pasul anterior.
  7. Dă-o la cuptor pentru următoarele 10 minute la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *