Conopidă pane în aluat de bere
Vreți un aperitiv de care să vă îndrăgostiți pe loc? Ce părere aveți despre acesta? Conopida pane este extrem de gustoasă, și este o modalitate excelentă de a mai servi din când în când această legumă. Veți obține un snack gustos, sau de ce nu, o garnitură bună pentru masa dumneavoastră.
Ingrediente necesare pentru conopidă pane în aluat de bere
1 conopidă
sare
rozmarin proaspăt
200 grame făină
330 ml bere
piper
1 ou
ulei pentru prăjit
2 linguri sos de ardei iute
Cum să prepari conopidă pane în aluat de bere
- Rupe conopida în bucăți mici și pune-o la fiert în apă clocotită.
- Adaugă un praf de sare, rozmarin proaspăt și fierbe-o timp de 5 minute.
- Scoate conopida pe un prosop de hârtie.
- Adaugă făina într-un bol mare și toarnă berea peste ea. Adaugă sare, piper și sparge oul direct în bol.
- Bate cu un tel ca să omogenizezi.
- Dă conopida prin aluatul pufos și prăjește-o în baie de ulei timp de 1 minut, până când devine crocantă.
- La final, o poți da prin sos de ardei iute, sau orice altceva preferi!