Conopidă pane în aluat de bere

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Vreți un aperitiv de care să vă îndrăgostiți pe loc? Ce părere aveți despre acesta? Conopida pane este extrem de gustoasă, și este o modalitate excelentă de a mai servi din când în când această legumă. Veți obține un snack gustos, sau de ce nu, o garnitură bună pentru masa dumneavoastră.

Ingrediente necesare pentru conopidă pane în aluat de bere

1 conopidă

sare

rozmarin proaspăt

200 grame făină

330 ml bere

piper

1 ou

ulei pentru prăjit

2 linguri sos de ardei iute

 

Cum să gătești conopidă pane în aluat de bere

  1. Rupe conopida în bucăți mici și pune-o la fiert în apă clocotită.
  2. Adaugă un praf de sare, rozmarin proaspăt și fierbe-o timp de 5 minute.
  3. Scoate conopida pe un prosop de hârtie.
  4. Adaugă făina într-un bol mare și toarnă berea peste ea. Adaugă sare, piper și sparge oul direct în bol.
  5. Bate cu un tel ca să omogenizezi.
  6. Dă conopida prin aluatul pufos și prăjește-o în baie de ulei timp de 1 minut, până când devine crocantă.
  7. La final, o poți da prin sos de ardei iute, sau orice altceva preferi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *