Copane de pui cu roșii și vinete

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 6 porții

Cine poate spune nu unor copănele de pui bine condimentate? Vorbim aici nu doar de eternele și indispensabilele ceapă și usturoi, ci și de paprika, turmeric, coriandru, fenicul, chimion, ghimbir, măghiran și pătrunjel. Și ca să fie treaba oablă, le-am gătit cu roșii și vinete.

Ingrediente necesare pentru copane de pui cu roșii și vinete

1-2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță paprika
sare de mare
1 linguriță turmeric
1 linguriță semințe de coriandru
1 linguriță semințe de fenicul
piper
1 linguriță chimion pudră
1 linguriță ghimbir pudră
1 roșie, cubulețe
2 căni apă
6 copane de pui fără piele
1 vânătă, cubulețe
1 linguriță măghiran uscat
1-2 linguri pătrunjel proaspăt

Cum să gătești copane de pui cu roșii și vinete

  1. Într-o cratiță, călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline.
  2. Condimentează cu paprika, sare de mare, turmeric, coriandru, fenicul, piper, chimion și ghimbir. Amestecă bine.
  3. Pune și roșiile. Amestecă.
  4. Toarnă apa, așază copanele în cratiță, apoi gătește acoperit 10-15 minute.
  5. Adaugă vânăta și măghiranul, amestecă și mai gătește acoperit încă 20 minute.
  6. Presară cu pătrunjel și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *