Copănele de pui cu lămâie la cuptor

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 20 de minute
  • 3 porții

Cu toții știm de copănele, dar să vedem ce punem pe ele! De data asta ne-am gândit să le aromatizăm marinându-le într-un amestec savuros și dezarmant de citrice, pătrunjel, ulei de măsline, chimen și usturoi. Gustul acrișor al sucului de lămâie și al cojii de lime ne-au lăsat fără cuvinte.

Ingrediente necesare pentru copănele de pui cu lămâie la cuptor

2 linguri pătrunjel
¼ cană suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
1 linguriță coajă de lime rasă
piper
1 linguriță chimen măcinat
6 copănele de pui

Cum să prepari copănele de pui cu lămâie la cuptor

  1. Adaugă pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, coaja de lime și chimenul într-un castron. Asezonează cu sare și piper, apoi omogenizează.
  2. Adaugă copănelele și amestecă.
  3. Acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 30 minute.
  4. Transferă copănelele marinate într-un vas de copt termorezistent, apoi bagă-le la cuptor 45 minute la 180⁰C.
  5. Pot fi garnisite cu lime și pătrunjel proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *