Copănele de pui cu lămâie la cuptor
Cu toții știm de copănele, dar să vedem ce punem pe ele! De data asta ne-am gândit să le aromatizăm marinându-le într-un amestec savuros și dezarmant de citrice, pătrunjel, ulei de măsline, chimen și usturoi. Gustul acrișor al sucului de lămâie și al cojii de lime ne-au lăsat fără cuvinte.
Ingrediente necesare pentru copănele de pui cu lămâie la cuptor
2 linguri pătrunjel
¼ cană suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
1 linguriță coajă de lime rasă
piper
1 linguriță chimen măcinat
6 copănele de pui
Cum să prepari copănele de pui cu lămâie la cuptor
- Adaugă pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, coaja de lime și chimenul într-un castron. Asezonează cu sare și piper, apoi omogenizează.
- Adaugă copănelele și amestecă.
- Acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 30 minute.
- Transferă copănelele marinate într-un vas de copt termorezistent, apoi bagă-le la cuptor 45 minute la 180⁰C.
- Pot fi garnisite cu lime și pătrunjel proaspăt.