Copănele la tigaie cu piure aromat

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră
  • 4 porții

Aceste copănele obișnuite de pui s-au transformat într-un preparat delicios! Le-am gătit la tigaie, apoi le-am servit cu măr, și un piure aromat. Cum am pregătit piureul? I-am adăugat în compoziție puțină ceapă călită, unt din belșug și un ou pentru un plus de consistență.

Ingrediente necesare pentru copănele la tigaie cu piure aromat

2 linguri ulei de măsline

2 ciocănele pui

piper

2 cepe, tocate

1 măr, curățat și tăiat subțire

75 ml oțet

3 linguri unt

3 căței usturoi, zdrobiți

sare

1 linguriță boia

4 cartofi, cubulețe

100 ml smântână lichidă

1 ou

 

Cum să prepari copănele la tigaie cu piure aromat

  1. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și rumenește ciocănelele pe ambele părți. Asezonează-le cu puțin piper.
  2. Scoate ciocănelele și călește o ceapă în uleiul rămas. Gătește-o timp de 8 minute, apoi adaugă feliile de măr.
  3. Adaugă ciocănelele din nou, toarnă oțetul și acoperă tigaia cu un capac. Gătește preparatul timp de 12 minute.
  4. Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mic și topește 1 lingură de unt. După ce se topește, adaugă ceapa.
  5. Călește-o puțin, apoi adaugă usturoiul, asezonează cu sare, piper și boia. Amestecă și ia preparatul de pe foc.
  6. Fierbe cartofii în apă clocotită timp de 20 de minute.
  7. Dă apa la o parte, și toarnă smântâna, oul și untul rămas.
  8. Zdrobește cartofii și omogenizează compoziția într-un piure. Adaugă și ceapa gătită cu boia.
  9. Servește copănelele cu piureul de cartofi și garnitura de măr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *