Copănele la tigaie cu piure aromat
Aceste copănele obișnuite de pui s-au transformat într-un preparat delicios! Le-am gătit la tigaie, apoi le-am servit cu măr, și un piure aromat. Cum am pregătit piureul? I-am adăugat în compoziție puțină ceapă călită, unt din belșug și un ou pentru un plus de consistență.
Ingrediente necesare pentru copănele la tigaie cu piure aromat
2 linguri ulei de măsline
2 ciocănele pui
piper
2 cepe, tocate
1 măr, curățat și tăiat subțire
75 ml oțet
3 linguri unt
3 căței usturoi, zdrobiți
sare
1 linguriță boia
4 cartofi, cubulețe
100 ml smântână lichidă
1 ou
Cum să prepari copănele la tigaie cu piure aromat
- Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și rumenește ciocănelele pe ambele părți. Asezonează-le cu puțin piper.
- Scoate ciocănelele și călește o ceapă în uleiul rămas. Gătește-o timp de 8 minute, apoi adaugă feliile de măr.
- Adaugă ciocănelele din nou, toarnă oțetul și acoperă tigaia cu un capac. Gătește preparatul timp de 12 minute.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mic și topește 1 lingură de unt. După ce se topește, adaugă ceapa.
- Călește-o puțin, apoi adaugă usturoiul, asezonează cu sare, piper și boia. Amestecă și ia preparatul de pe foc.
- Fierbe cartofii în apă clocotită timp de 20 de minute.
- Dă apa la o parte, și toarnă smântâna, oul și untul rămas.
- Zdrobește cartofii și omogenizează compoziția într-un piure. Adaugă și ceapa gătită cu boia.
- Servește copănelele cu piureul de cartofi și garnitura de măr.