Cornulețe cu umplutură de migdale
Cornulețele sunt acel desert care a fost mai mult sau mai puțin prezent în copilăria fiecăruia. Cu aluat fraged sau crocant, cu umplutură de nucă sau dulceață, nu era versiune a lor care să nu ne placă. Am mers pentru o umplutură puțin mai neobișnuită aici, de bezea cu migdale. Rezultatul e cu totul deosebit și vă invităm să încercați.
Ingrediente necesare pentru cornulețe cu umplutură de migdale
Pentru aluat:
4 gălbenușuri
50 grame zahăr
200 grame unt
2 linguri smântână
150 ml lapte
sare
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
1 linguriță drojdie
400 grame făină
Pentru umplutură:
4 albușuri
sare
100 grame zahăr
80 grame migdale măcinate
Cum să prepari cornulețe cu umplutură de migdale
- Mixează gălbenușurile împreună cu zahărul în vasul robotului de bucătărie.
- Adaugă apoi treptat restul de ingrediente pentru aluat și mixează până când obții o compoziție omogenă.
- Pune apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
- Mixează albușurile împreună cu un praf de sare și 100 grame zahăr până când obții o bezea potrivit de tare.
- Amestecă bezeaua cu migdalele măcinate.
- Împarte aluatul în 4 bile și apoi întinde-le cu un făcăleț.
- Împarte fiecare bile în 8 triunghiuri.
- Adaugă 1 linguriță de umplutură pe partea lată a triunghiurilor și rulează către capătul opus.
- Pune cornulețele obținute într-o tavă, pe hârtie de copt, și dă-le la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade Celsius.
- La sfârșit, pudrează-le cu puțin zahăr pe deasupra.