Cornulețe cu umplutură de migdale

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 10 porții

Cornulețele sunt acel desert care a fost mai mult sau mai puțin prezent în copilăria fiecăruia. Cu aluat fraged sau crocant, cu umplutură de nucă sau dulceață, nu era versiune a lor care să nu ne placă. Am mers pentru o umplutură puțin mai neobișnuită aici, de bezea cu migdale. Rezultatul e cu totul deosebit și vă invităm să încercați.

Ingrediente necesare pentru cornulețe cu umplutură de migdale

Pentru aluat:

 

4 gălbenușuri

50 grame zahăr

200 grame unt

2 linguri smântână

150 ml lapte

sare

1 linguriță zahăr vanilat

1 linguriță praf de copt

1 linguriță drojdie

400 grame făină

 

Pentru umplutură:

 

4 albușuri

sare

100 grame zahăr

80 grame migdale măcinate

 

Cum să prepari cornulețe cu umplutură de migdale

  1. Mixează gălbenușurile împreună cu zahărul în vasul robotului de bucătărie.
  2. Adaugă apoi treptat restul de ingrediente pentru aluat și mixează până când obții o compoziție omogenă.
  3. Pune apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
  4. Mixează albușurile împreună cu un praf de sare și 100 grame zahăr până când obții o bezea potrivit de tare.
  5. Amestecă bezeaua cu migdalele măcinate.
  6. Împarte aluatul în 4 bile și apoi întinde-le cu un făcăleț.
  7. Împarte fiecare bile în 8 triunghiuri.
  8. Adaugă 1 linguriță de umplutură pe partea lată a triunghiurilor și rulează către capătul opus.
  9. Pune cornulețele obținute într-o tavă, pe hârtie de copt, și dă-le la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade Celsius.
  10. La sfârșit, pudrează-le cu puțin zahăr pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *