Costițe de miel cu ghimbir și sos de soia
N-ai poftă câteodată să rozi carnea bună direct de pe os? Dacă ți s-a făcut poftă, atunci încearcă rețeta asta de costițe de miel prăjite. Mai întâi le marinezi într-un amestec aromat cu portocală, lămâie, ghimbir și sos de soia, apoi le prăjești oleacă, pentru ca mai apoi să “uiți” de ele la cuptor 30 de minute. Poți să le mănânci așa sau împreună cu couscous sau cu pilaf.
Ingrediente necesare pentru costițe de miel cu ghimbir și sos de soia
sare
piper
1 ardei iute, tocat
coajă rasă de portocală
1 linguriță suc de portocale
1 linguriță sos de soia
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță ghimbir, ras
10 coaste de miel
½ cană vin alb
1 lingură ulei de măsline
Cum să prepari costițe de miel cu ghimbir și sos de soia
- Adaugă într-un castron sare și piper după gust, ardeiul iute, coaja rasă de portocală, sucul de portocale, sosul de soia, sucul de lămâie și ghimbirul. Omogenizează.
- Pune coastele de miel într-un castron, toarnă peste ele marinada și amestecă.
- Toarnă deasupra vinul alb, acoperă castronul cu folie de aluminiu și lasă la marinat 2 ore.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie cu mâner termorezistent la foc mare, adaugă costițele marinate și toarnă deasupra și marinada.
- Prăjește-le 2 minute, apoi bagă-le la cuptor 30 de minute la 180 grade Celsius.
- Servește-le cu couscous sau cu pilaf.