Ingrediente necesare pentru costițe de miel cu ghimbir și sos de soia
sare
piper
1 ardei iute, tocat
coajă rasă de portocală
1 linguriță suc de portocale
1 linguriță sos de soia
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță ghimbir, ras
10 coaste de miel
½ cană vin alb
1 lingură ulei de măsline
Cum să gătești costițe de miel cu ghimbir și sos de soia
- Adaugă într-un castron sare și piper după gust, ardeiul iute, coaja rasă de portocală, sucul de portocale, sosul de soia, sucul de lămâie și ghimbirul. Omogenizează.
- Pune coastele de miel într-un castron, toarnă peste ele marinada și amestecă.
- Toarnă deasupra vinul alb, acoperă castronul cu folie de aluminiu și lasă la marinat 2 ore.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie cu mâner termorezistent la foc mare, adaugă costițele marinate și toarnă deasupra și marinada.
- Prăjește-le 2 minute, apoi bagă-le la cuptor 30 de minute la 180 grade Celsius.
- Servește-le cu couscous sau cu pilaf.