Cotlet de vită sous-vide cu cartofi și ciuperci shimeji

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 50 de minute
  • 2 porții

Sigur vă e poftă de o friptură de vită delicioasă! Cea de aici are două etape de gătire: mai întâi în aparatul de sous-vide, apoi pe grătar. Astfel, friptura va fi fragedă, iar gustul ei va fi unul deosbit. Să nu uităm și de garnitură, fiindcă are și ea rolul ei în acest preparat. Are ca elemente principale cartofii și ciupercile shimeji

Ingrediente necesare pentru cotlet de vită sous-vide cu cartofi și ciuperci shimeji

250 grame cotlet de vită

piper

sare

1 cartof fiert, cubulețe

2 linguri unt topit

1 anason stelat

2 batoane de scorțișoară

1 linguriță ulei de măsline

1 linguriță unt

30 grame ciuperchi shimeji

5 roșii deshidratate

50 grame spanac

Cum să gătești cotlet de vită sous-vide cu cartofi și ciuperci shimeji

  1. Adaugă cotletul de vită în punga de sous-vide alături de sare, piper, cartofi, anason și scorțișoară.
  2. Sigilează punga și gătiți vita în aparatul de sous-vide timp de 150 de minute la 55 grade Celsius.
  3. Scoate carnea apoi și pune-o pe grătarul încins timp de 6 minute pe ambele părți.
  4. Se încinge uleiul de măsline și untul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă cartofii, ciupercile, roșiile și spanacul. Se amestecă bine și se gătesc timp de 2 minute.
  5. Se scoate friptura de pe grătar și se servește cu garnitura de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *