Ingrediente necesare pentru cotlete bănățene
20 ml ulei
½ varză albă, dată pe răzătoare
sare
piper
500 grame cotlet de porc dezosat, două cotlete mai mari
Pentru crustă:
150 grame pesmet
1 ceapă, tocată
50 grame parmezan ras
1 lingură pătrunjel
2 căței usturoi
1 linguriță cimbru uscat
2 ouă bătute
Cum să gătești cotlete bănățene
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă varza tocată, puțină sare și piper. Călește-o timp de 2-3 minute.
- Crestează carnea de porc pe mijloc, obținându-se un buzunar adânc, unde vom adăuga umplutura.
- Acoperă carnea cu folie de plastic și lovește-o cu un ciocănel de șnițele. Adaugă sare și piper după gust.
- Varza călită se adaugă în interiorul fiecărui cotlet și se presează ușor. Apoi se închide cu scobitori.
- Pregătește crusta pentru cotlete: Amestecă pesmetul, ceapa, parmezanul, patrunjelul, cimbrul și usturoiul într-un bol.
- Dă cotletele prin ou bătut, apoi prin crusta de condimente.
- Prăjește-le timp de 4 minute pe aragaz, apoi dă-le la cuptor pentru 25 de minute la 190 de grade Celsius.