Cotlete bănățene

Aceia dintre voi care sunteți fani ai șnițelelor, sigur vă veți desfăta cu această rețetă. Aceste cotlete bănățene sunt, de fapt niște snițele de porc umplute cu puțină varză proaspătă, călită. Pentru a obține crusta crocantă, ele se gătesc câteva minute pe aragaz la foc mai mare, iar apoi cuptorul preia și termină treaba.
Ingrediente necesare pentru cotlete bănățene
20 ml ulei
½ varză albă, dată pe răzătoare
sare
piper
500 grame cotlet de porc dezosat, două cotlete mai mari
Pentru crustă:
150 grame pesmet
1 ceapă, tocată
50 grame parmezan ras
1 lingură pătrunjel
2 căței usturoi
1 linguriță cimbru uscat
2 ouă bătute
Cum să prepari cotlete bănățene
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă varza tocată, puțină sare și piper. Călește-o timp de 2-3 minute.
- Crestează carnea de porc pe mijloc, obținându-se un buzunar adânc, unde vom adăuga umplutura.
- Acoperă carnea cu folie de plastic și lovește-o cu un ciocănel de șnițele. Adaugă sare și piper după gust.
- Varza călită se adaugă în interiorul fiecărui cotlet și se presează ușor. Apoi se închide cu scobitori.
- Pregătește crusta pentru cotlete: Amestecă pesmetul, ceapa, parmezanul, patrunjelul, cimbrul și usturoiul într-un bol.
- Dă cotletele prin ou bătut, apoi prin crusta de condimente.
- Prăjește-le timp de 4 minute pe aragaz, apoi dă-le la cuptor pentru 25 de minute la 190 de grade Celsius.