Cotlete de porc cu pere

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 3 porții

Când mai faci cotlete de porc poate pui și niște pere. Da, pere! Le tai felii subțiri, le tragi la tigaie în ulei de măsline, împreună cu o ceapă și după ce ai prăjit cotletele la foc vioi, separat și tot în ulei de măsline, bagi totul în cuptor pentru un sfert de oră și dai focul tare.

Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu pere

4-5 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie, feliată
2-3 pere, felii subțiri
cimbru
3 cotlete de porc
sare de mare
piper
½ cană supă de pui

Cum să prepari cotlete de porc cu pere

  1. Încinge 1-2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa și perele feliate și gătește până la 7-8 minute. Aruncă în tigaie și câteva crenguțe de cimbru.
  3. Încinge 2-3 linguri de ulei de măsline la foc vioi într-o tigaie cu mâner termorezistent , apoi adaugă cotletele.
  4. Prăjește-le câte 3 minute pe fiecare parte sau până când prind crustă. Asezonează pe ambele părți cu sare de mare și piper.
  5. Toarnă deasupra supa de pui. Dă focul mai mic și mai gătește până se îngroașă.
  6. Adaugă perele și ceapa trase la tigaie, apoi bagă totul la cuptor 15 minute la 200˚C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *