Cotlete de porc cu sos din iaurt grecesc

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 3 porții

Iată o rețetă simplă de cotlete de porc. De fapt, rețeta asta poate fi considerată și un „how-to” despre cum să-ți pregătești cotletele, pe care apoi le vei putea servi cu orice garnitură vei pofti. Prăjim cotletele în ulei și unt, nu înainte de a le cresta. Le aromatizăm cu usturoi, miere și rozmarin și pregătim repejor un sosuleț din iaurt și muștar, cu pătrunjel și lămâie. Cam așa prăjești un cotlet.

Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu sos din iaurt grecesc

3 cotlete de porc
sare
piper
1 lingură ulei
1-2 lingurițe unt
1 lingură miere
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 rămurele de rozmarin
200 grame iaurt grecesc
1 lingură pătrunjel, tocat
coajă rasă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
2-3 lingurițe muștar

Cotlete de porc cu sos din iaurt grecesc - mod de preparare

  1. Crestează cotletele pe ambele părți și asezonează-le cu sare și cu piper.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjește cotletele pe ambele părți, adăugând și untul.
  3. Amestecă mierea cu usturoiul într-o ceașcă, apoi unge carnea, folosind o pensulă de bucătărie.
  4. Pune și rozmarinul și mai lasă 1 minut la foc mic.
  5. Într-un castron mic, amestecă iaurtul grecesc cu pătrunjelul, cu puțină coajă rasă de lămâie, cu sucul de lămâie și cu muștarul. Totodată, asezonează cu sare și piper.
  6. Servește cotletele și sosul alb cu cartofi prăjiți sau cu orice altă garnitură poftești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *