Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu sos din iaurt grecesc
3 cotlete de porc
sare
piper
1 lingură ulei
1-2 lingurițe unt
1 lingură miere
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 rămurele de rozmarin
200 grame iaurt grecesc
1 lingură pătrunjel, tocat
coajă rasă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
2-3 lingurițe muștar
Cum să gătești cotlete de porc cu sos din iaurt grecesc
- Crestează cotletele pe ambele părți și asezonează-le cu sare și cu piper.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjește cotletele pe ambele părți, adăugând și untul.
- Amestecă mierea cu usturoiul într-o ceașcă, apoi unge carnea, folosind o pensulă de bucătărie.
- Pune și rozmarinul și mai lasă 1 minut la foc mic.
- Într-un castron mic, amestecă iaurtul grecesc cu pătrunjelul, cu puțină coajă rasă de lămâie, cu sucul de lămâie și cu muștarul. Totodată, asezonează cu sare și piper.
- Servește cotletele și sosul alb cu cartofi prăjiți sau cu orice altă garnitură poftești.