Cotlete de porc cu varză și măr

Vreți o masă care să vă satisfacă pofta de mâncare? Ce ziceți de o porție generoasă de cotlete de porc, aromate cu unt, salvie și usturoi? Noi unii am fi pe deplin satisfăcuți. Iar dacă vreți o garnitură un pic mai dietetică, vă recomandăm o porție de varză sotată cu măr și morcov.
Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu varză și măr
2 cotlete de porc
3 lingură ulei
2 căței usturoi, zdrobiți
2 lingurițe salvie
sare
piper
1 măr, tocat
½ varză albă, rasă
2 morcovi, rași
1 ceapă, felii subțiri
1 lingură oțet
150 ml supă de vită
Cum să prepari cotlete de porc cu varză și măr
- Amestecă într-un bol mic o lingură de ulei, usturoi, 1 linguriță de salvie, sare și piper. Unge cotletele cu acest amestec.
- Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Prăjește cotletele timp de 5 minute pe ambele părți.
- Adaugă într-un bol mărul, varza, morcovii rași și ceapa. Asezonează cu sare, piper, ulei și oțet. Amestecă bine salata.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mediu și adaugă legumele. Gătește-le timp de 2-3 minute.
- Adaugă apoi cotletele de porc și acoperă cu un capac. Ține tigaia pe foc încă 5 minute.