Cotlete de porc marinate cu năut la tigaie
Ce crezi că iese dacă marinezi câteva cotlete de porc într-un amestec de lămâie (suc și coajă rasă), rozmarin, usturoi și ulei de măsline? Dar dacă gătești acele cotlete într-o tigaie plină cu năut și ceapă călită, stropite cu un pic de oțet de sherry? Ia să vedem!
Ingrediente necesare pentru cotlete de porc marinate cu năut la tigaie
coajă rasă de lămâie
rozmarin, mărunțit
2 căței de usturoi, zdrobiți
2-3 lingurițe suc de lămâie
1 lingură ulei de măsline extra virgin
½ kg cotlete de porc (4 bucăți)
1 ceapă roșie, mărunțită
1-2 linguri oțet de sherry
1 cană năut la conservă
sare
piper
Cum să prepari cotlete de porc marinate cu năut la tigaie
- Într-un castron adaugă un pic de coajă rasă de lămâie cu rozmarin, completează cu usturoiul, sucul de lămâie și uleiul de măsline și amestecă.
- Tăvălește cotletele prin acest amestec, acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 30 minute.
- Prăjește cotletele marinate 3-4 minute pe fiecare parte.
- Călește ceapa în lichidul rezultat de la marinare, adăugând și oțetul de sherry și un pic de apă (1-2 linguri).
- Adaugă năutul și mai gătește 2-3 minute.