Covrigei însiropați în stil indian (Jalebi)
Vreți să încercați ceva nou și exotic astăzi? Atunci nu refuzați ocazia de a încerca acești covrigei însiropați. Desertul se numește jalebi în India și are un gust nemaipomenit. Puteți colora aluatul cum am făcut noi, dacă vreți ca ei să arate într-un mare fel. La final, după ce îi însiropați, îi veți da prin fistic mărunțit.
Ingrediente necesare pentru covrigei însiropați în stil indian (Jalebi)
200 grame făină
3 linguri amidon
1 lingură unt
100 grame iaurt
350 ml apă
½ linguriță colorant alimentar
2 linguri suc de lămâie
200 grame zahăr
ulei pentru prăjit
30 grame fistic mărunțit
Cum să prepari covrigei însiropați în stil indian (Jalebi)
- Adaugă făina, amidonul, untul și iaurtul într-un bol mare. Începe să folosești blenderul și adaugă treptat 100 ml apă și colorantul alimentar.
- Lasă aluatul la dospit peste noapte.
- Adaugă apa rămasă, sucul de lămâie și zahărul într-un vas pe foc mic. Amestecă și dă în clocot. Ține pe foc până când zahărul se topește, și lasă-l deoparte.
- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu.
- Toarnă aluatul în tigaie direct din poș. Dă covrigeilor o formă de spirală.
- Prăjește-i timp de 2 minute, până devin crocanți.
- Înmoaie covrigeii în siropul de zahăr și dă-i apoi prin fisticul mărunțit.