Covrigei însiropați în stil indian (Jalebi)

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții
Covrigei însiropați în stil indian (Jalebi)

Vreți să încercați ceva nou și exotic astăzi? Atunci nu refuzați ocazia de a încerca acești covrigei însiropați. Desertul se numește jalebi în India și are un gust nemaipomenit. Puteți colora aluatul cum am făcut noi, dacă vreți ca ei să arate într-un mare fel. La final, după ce îi însiropați, îi veți da prin fistic mărunțit.

Ingrediente necesare pentru covrigei însiropați în stil indian (Jalebi)

200 grame făină

3 linguri amidon

1 lingură unt

100 grame iaurt

350 ml apă

1/2 linguriță colorant alimentar

2 linguri suc de lămâie

200 grame zahăr

ulei pentru prăjit

30 grame fistic mărunțit

Covrigei însiropați în stil indian (Jalebi) - mod de preparare

  1. Adaugă făina, amidonul, untul și iaurtul într-un bol mare. Începe să folosești blenderul și adaugă treptat 100 ml apă și colorantul alimentar.
  2. Lasă aluatul la dospit peste noapte.
  3. Adaugă apa rămasă, sucul de lămâie și zahărul într-un vas pe foc mic. Amestecă și dă în clocot. Ține pe foc până când zahărul se topește, și lasă-l deoparte.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu.
  5. Toarnă aluatul în tigaie direct din poș. Dă covrigeilor o formă de spirală.
  6. Prăjește-i timp de 2 minute, până devin crocanți.
  7. Înmoaie covrigeii în siropul de zahăr și dă-i apoi prin fisticul mărunțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *