Ingrediente necesare pentru covrigi cu brânză și ciocolată
300 grame brânză de vaci
200 grame zahăr
50 grame unt topit
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
450 grame făină
1 linguriță praf de copt
1 lingură cacao
Cum să gătești covrigi cu brânză și ciocolată
- Mai întâi mixează brânza de vaci împreună cu zahărul într-un bol mare.
- Adaugă pe rând ouăle, untul topit și esența de vanilie și încorporează-le.
- Trece făina și praful de copt printr-o sită și adaugă-le în bol.
- Mixează până obții un aluat omogen.
- Separă compoziția în două jumătăți și amestecă una din ele cu o lingură de cacao.
- Lasă aluaturile în boluri și acoperă-le cu folie de plastic. Dă-le la frigider pentru 30 de minute.
- Întinde aluaturile cu un făcăleț și apoi taie fâșii lungi din ele, groase cam de 1.5 cm.
- Pentru covrigi, se ia câte o fâșie din fiecare culoare, se alătură, se suprapun 2 capete alăturate și se presează cu degetul. Apoi se înnoadă cele 2 fâșii, creându-se covrigii. Se folosesc toate fâșiile.
- Covrigii se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se coc timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.