Covrigi cu brânză și ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 10 porții

Aceștia nu sunt chiar covrigii cu care ați fost obișnuiți, dar nu vă fie frică, ci încercați-i cu încredere. Suntem siguri că vă vor plăcea! Arată demențial, iar aluatul folosit este unul destul de pufos, având in componența sa puțină brânză. Poate nu sunt gata chiar repede, dar sigur merită încercați!

Ingrediente necesare pentru covrigi cu brânză și ciocolată

300 grame brânză de vaci

200 grame zahăr

50 grame unt topit

2 ouă

1 linguriță esență de vanilie

450 grame făină

1 linguriță praf de copt

1 lingură cacao

 

 

 

Cum să gătești covrigi cu brânză și ciocolată

  1. Mai întâi mixează brânza de vaci împreună cu zahărul într-un bol mare.
  2. Adaugă pe rând ouăle, untul topit și esența de vanilie și încorporează-le.
  3. Trece făina și praful de copt printr-o sită și adaugă-le în bol.
  4. Mixează până obții un aluat omogen.
  5. Separă compoziția în două jumătăți și amestecă una din ele cu o lingură de cacao.
  6. Lasă aluaturile în boluri și acoperă-le cu folie de plastic. Dă-le la frigider pentru 30 de minute.
  7. Întinde aluaturile cu un făcăleț și apoi taie fâșii lungi din ele, groase cam de 1.5 cm.
  8. Pentru covrigi, se ia câte o fâșie din fiecare culoare, se alătură, se suprapun 2 capete alăturate și se presează cu degetul. Apoi se înnoadă cele 2 fâșii, creându-se covrigii. Se folosesc toate fâșiile.
  9. Covrigii se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se coc timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *