Ingrediente necesare pentru cozi de macrou pane
1 linguriță nucșoară
1 linguriță usturoi pudră
sare
piper
750 grame macrou
2 gălbenușuri bătute
150 grame panko
ulei pentru prăjit
mămăligă (opțional)
50 ml ulei de măsline
1 linguriță oțet balsamic
ceapă verde
½ lingură mărar, tocat
½ lingură suc de lămâie
Cum să gătești cozi de macrou pane
- Amestecă într-un bol mic nucșoara, usturoiul pudră, sarea și piperul.
- Pune peștii pe un tocător de lemn și taie-i în jumătăți, pe verticală.
- Dă cozile de macrou prin amestecul de condimente, apoi acoperă-le bine cu gălbenuș și panko.
- Prăjește-le timp de 6 minute în uleiul încins.
- Gătește mămăliga pe grătar timp de 4 minute.
- Amestecă într-un bol mic uleiul de măsline, oțetul, ceapa verde, mărarul și sucul de lămâie.
- Servește cozile de macrou cu mămăliga pe grătar și cu vinegretă de mărar.