Cozi de macrou pane
![Cozi de macrou pane Cozi de macrou pane](https://sodelicious.ro/wp-content/uploads/2019/07/cozi-de-macrou-pane-300x225.jpg)
Un aperitiv din cozi de pește? Poate suna ca ceva nou, dar sigur merită să încercați acest preparat. Plus că este o ocazie bună să gătiți o parte mai puțin folosită a peștelui. Rezultă un aperitiv crocant, foarte gustos, iar prietenii voștri vor fi sigur încântați. Nu uitați să pregătiți și o bere rece de la frigider, fiindcă merge de minune.
Ingrediente necesare pentru cozi de macrou pane
1 linguriță nucșoară
1 linguriță usturoi pudră
sare
piper
750 grame macrou
2 gălbenușuri bătute
150 grame panko
ulei pentru prăjit
mămăligă (opțional)
50 ml ulei de măsline
1 linguriță oțet balsamic
ceapă verde
½ lingură mărar, tocat
½ lingură suc de lămâie
Cum să prepari cozi de macrou pane
- Amestecă într-un bol mic nucșoara, usturoiul pudră, sarea și piperul.
- Pune peștii pe un tocător de lemn și taie-i în jumătăți, pe verticală.
- Dă cozile de macrou prin amestecul de condimente, apoi acoperă-le bine cu gălbenuș și panko.
- Prăjește-le timp de 6 minute în uleiul încins.
- Gătește mămăliga pe grătar timp de 4 minute.
- Amestecă într-un bol mic uleiul de măsline, oțetul, ceapa verde, mărarul și sucul de lămâie.
- Servește cozile de macrou cu mămăliga pe grătar și cu vinegretă de mărar.