Cozi de macrou pane

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Un aperitiv din cozi de pește? Poate suna ca ceva nou, dar sigur merită să încercați acest preparat. Plus că este o ocazie bună să gătiți o parte mai puțin folosită a peștelui. Rezultă un aperitiv crocant, foarte gustos, iar prietenii voștri vor fi sigur încântați. Nu uitați să pregătiți și o bere rece de la frigider, fiindcă merge de minune.

Ingrediente necesare pentru cozi de macrou pane

1 linguriță nucșoară

1 linguriță usturoi pudră

sare

piper

750 grame macrou

2 gălbenușuri bătute

150 grame panko

ulei pentru prăjit

mămăligă (opțional)

50 ml ulei de măsline

1 linguriță oțet balsamic

ceapă verde

1/2 lingură mărar, tocat

1/2 lingură suc de lămâie

 

Cum să gătești cozi de macrou pane

  1. Amestecă într-un bol mic nucșoara, usturoiul pudră, sarea și piperul.
  2. Pune peștii pe un tocător de lemn și taie-i în jumătăți, pe verticală.
  3. Dă cozile de macrou prin amestecul de condimente, apoi acoperă-le bine cu gălbenuș și panko.
  4. Prăjește-le timp de 6 minute în uleiul încins.
  5. Gătește mămăliga pe grătar timp de 4 minute.
  6. Amestecă într-un bol mic uleiul de măsline, oțetul, ceapa verde, mărarul și sucul de lămâie.
  7. Servește cozile de macrou cu mămăliga pe grătar și cu vinegretă de mărar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *