Crap umplut cu ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 4 porții

Cine dorește crap umplut? Făcut cum trebuie, este suculent și incredibil de aromat. Nu mai punem la socoteală și că este un fel de mâncare sărac în carbohidrați. A, când topiți untul veți adăuga și un pic de ulei de măsline, atât pentru savoare, cât mai ales pentru a preveni arderea celui dintâi.

Ingrediente necesare pentru crap umplut cu ciuperci

4 linguri unt

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă, mărunțită

400 grame ciuperci, feliate

1 lingură făină

2 linguri suc de roșii

2 căței de usturoi, zdrobiți

sare

piper

1 ou, bătut

1 legătură pătrunjel, tocat

1 legătură mărar, tocat

1 crap, eviscerat

Cum să prepari crap umplut cu ciuperci

  1. Topește 2 linguri de unt cu uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic, apoi călește ceapa.
  2. Dă focul la mediu, adaugă ciupercile și amestecă până încep să se rumenească. Adaugă făina și amestecă.
  3. Completează cu sucul de roșii și usturoiul, asezonează cu sare și piper, apoi gătește încă 1-2 minute.
  4. Trece ciupercile într-un castron și amestecă-le cu oul bătut, pătrunjelul și mărarul.
  5. Umple crapul cu acest amestec, adaugă untul rămas și pune-l la tavă.  Lasă-l la cuptor 50 de minute la 190⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *