Cremă de fasole albă cu smântână și usturoi

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 4 porții

Ca și salata de vinete, și crema de fasole este un aperitiv cunoscut, ambele fiind consumate de preferință întinse pe pâine. Noi am ales să amestecăm crema noastră cu smântână, usturoi și cu parmezan ras. Credem că am făcut-o chiar mai interesantă, aromatizând-o cu suc de lămâie, cimbru și ulei de măsline.

Ingrediente necesare pentru cremă de fasole albă cu smântână și usturoi

2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
⅓ cană smântână
1 lingură suc de lămâie
700 grame fasole albă la conservă
2 linguri supă de legume
1 linguriță cimbru
¼ cană parmezan, ras
1 lingură ulei de măsline

Cum să prepari cremă de fasole albă cu smântână și usturoi

  1. Adaugă usturoiul împreună cu sare și piper după gust într-un mojar. Omogenizează.
  2. Amestecă usturoiul cu smântâna într-un castron mic. Adaugă sucul de lămâie și mai amestecă.
  3. Adaugă fasolea și supa de legume într-o farfurie adâncă și pasează-le împreună.
  4. Adaugă smântâna cu usturoi și cimbrul. Pasează în continuare.
  5. Completează cu parmezanul și uleiul de măsline și omogenizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *