Ingrediente necesare pentru creveți cu țelină verde în sos de caju și lapte de cocos
1 lingură ulei de măsline
2 cepe, mărunțite
30-50 grame unt
2-3 tulpini țelină apio, mărunțită
1 chili, felii subțiri
1-2 lingurițe curry
1 linguriță ghimbir
1 baton de scorțișoară
2 căței de usturoi, zdrobiți
2-3 lingurițe pastă de caju
2 lingurițe suc de lămâie
1 cană lapte de cocos
200-250 grame creveți
1 ceapă verde, tocată
1 mână de coriandru, tocat
Cum să prepari creveți cu țelină verde în sos de caju și lapte de cocos
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă și călește ceapa.
- Adaugă untul și gătește până se topește.
- Adaugă țelina apio, chili, curry și ghimbirul și amestecă.
- Completează cu batonul de scorțișoară, cu usturoiul, pasta de caju și sucul de lămâie, amestecând.
- Continuă să amesteci, turnând laptele de cocos și adăugând creveții, ceapa verde și coriandrul.
- Mai gătește 1-2 minute, apoi ia de pe foc.