Creveți cu țelină verde în sos de caju și lapte de cocos

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Bucătăria asiatică presupune de obicei, multe-multe ingrediente, condimente mai ales. Uneori parcă ne vine să spunem că prea multe. Dar ne retragem cuvintele imediat ce gustăm din mâncarea abia gătită. La fel și acum, când am amestecat creveți cu țelină apio, gătindu-le într-un sos de caju și lapte de cocos bine condimentat. Nu te mira că am servit totul cu orez.

Ingrediente necesare pentru creveți cu țelină verde în sos de caju și lapte de cocos

1 lingură ulei de măsline
2 cepe, mărunțite
30-50 grame unt
2-3 tulpini țelină apio, mărunțită
1 chili, felii subțiri
1-2 lingurițe curry
1 linguriță ghimbir
1 baton de scorțișoară
2 căței de usturoi, zdrobiți
2-3 lingurițe pastă de caju
2 lingurițe suc de lămâie
1 cană lapte de cocos
200-250 grame creveți
1 ceapă verde, tocată
1 mână de coriandru, tocat

Cum să gătești creveți cu țelină verde în sos de caju și lapte de cocos

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă și călește ceapa.
  2. Adaugă untul și gătește până se topește.
  3. Adaugă țelina apio, chili, curry și ghimbirul și amestecă.
  4. Completează cu batonul de scorțișoară, cu usturoiul, pasta de caju și sucul de lămâie, amestecând.
  5. Continuă să amesteci, turnând laptele de cocos și adăugând creveții, ceapa verde și coriandrul.
  6. Mai gătește 1-2 minute, apoi ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *