Creveți în sos de bere
Să gătești acești creveți la tigaie îți va lua în jur de 15 minute, iar la final te-ai ales cu un fel principal delicios. Iar ce e interesant la acest preparat este adăugarea berii. Dă gustul tipic asiatic, asezonând cu ghimbir și fulgi de ardei. Iar ca să adaugi puțină consistență, folosește puțin amidon.
Ingrediente necesare pentru creveți în sos de bere
1 ceapă roșie, tocată
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură ghimbir, ras
200 grame creveți
sare
piper
1 linguriță fulgi de ardei iute
150 ml bere
1 lingură zahăr
1 lingură ketchup
1 lingură amidon
1 lingură apă
1 lingură ulei de susan
1 ceapă verde, tocată
Cum să prepari creveți în sos de bere
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, adaugă ceapa și călește-o puțin.
- Adaugă usturoiul și ghimbirul, apoi creveții. Gătește-i timp de 1 minut. Asezonează cu sare, piper și fulgi de ardei.
- Toarnă berea, apoi adaugă zahărul și ketchup-ul. Amestecă și gătește la foc mic timp de 8 minute.
- Amestecă amidonul cu puțină apă într-un bol separat și toarnă peste creveți.
- Adaugă uleiul de susan, amestecă, și ia preparatul de pe foc. La final, presară puțină ceapă verde.