Creveți în sos de bere

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 2 porții
Creveți în sos de bere

Să gătești acești creveți la tigaie îți va lua în jur de 15 minute, iar la final te-ai ales cu un fel principal delicios. Iar ce e interesant la acest preparat este adăugarea berii. Dă gustul tipic asiatic, asezonând cu ghimbir și fulgi de ardei. Iar ca să adaugi puțină consistență, folosește puțin amidon.

Ingrediente

1 ceapă roșie, tocată

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 lingură ghimbir, ras

200 grame creveți

sare

piper

1 linguriță fulgi de ardei iute

150 ml bere

1 lingură zahăr

1 lingură ketchup

1 lingură amidon

1 lingură apă

1 lingură ulei de susan

1 ceapă verde, tocată

 

Etape

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, adaugă ceapa și călește-o puțin.
  2. Adaugă usturoiul și ghimbirul, apoi creveții. Gătește-i timp de 1 minut. Asezonează cu sare, piper și fulgi de ardei.
  3. Toarnă berea, apoi adaugă zahărul și ketchup-ul. Amestecă și gătește la foc mic timp de 8 minute.
  4. Amestecă amidonul cu puțină apă într-un bol separat și toarnă peste creveți.
  5. Adaugă uleiul de susan, amestecă, și ia preparatul de pe foc. La final, presară puțină ceapă verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *