Creveți în sos de roșii

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Gustul delicat al creveților merge perfect cu un sos de roșii „iuțit” cu ardei jalapeno (sau cu ardei iute de-al nostru dacă nu ai). Pe creveți îi amestecăm cu ceva legume călite și smântână și gata. De fapt, poți să mai adaugi și un pic de suc de lămâie și busuioc, că nu strică.

Ingrediente necesare pentru creveți în sos de roșii

2 linguri unt
1 ceapă, cubulețe
1 tulpină țelină Apio, tocată
1 ardei gras roșu, cubulețe
5 ciuperci, feliate
1 cană roșii la conservă
1 cană smântână de gătit
1/2 kg creveți
1 jalapeno, felii subțiri
1 lingură suc de lămâie
busuioc, tocat mărunt
sare
piper

Cum să gătești creveți în sos de roșii

  1. Topește untul într-o tigaie și călește ceapa.
  2. Adaugă țelina, ardeiul și ciupercile și călește-le.
  3. Adaugă roșiile la conservă, amestecă și gătește până se mai îngroașă compoziția.
  4. Completează cu smântâna, creveții, ardeiul jalapeno și sucul de lămâie și mai gătește 7 minute.
  5. Asezonează cu busuioc proaspăt, cu sare și piper, amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *