Ingrediente necesare pentru creveți în sos de roșii
2 linguri unt
1 ceapă, cubulețe
1 tulpină țelină Apio, tocată
1 ardei gras roșu, cubulețe
5 ciuperci, feliate
1 cană roșii la conservă
1 cană smântână de gătit
½ kg creveți
1 jalapeno, felii subțiri
1 lingură suc de lămâie
busuioc, tocat mărunt
sare
piper
Cum să gătești creveți în sos de roșii
- Topește untul într-o tigaie și călește ceapa.
- Adaugă țelina, ardeiul și ciupercile și călește-le.
- Adaugă roșiile la conservă, amestecă și gătește până se mai îngroașă compoziția.
- Completează cu smântâna, creveții, ardeiul jalapeno și sucul de lămâie și mai gătește 7 minute.
- Asezonează cu busuioc proaspăt, cu sare și piper, amestecă și ia de pe foc.