Creveți în sos tomat

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 3 porții

Creveții în sos de roșii sună ca o rețetă banală? Nu și atunci când adaugi și câteva ouă în acest mix. Astfel, această rețetă se aseamănă cu celebra shakshuka din bucătăria mediteraneană, dar cu un mic twist, și anume prezența creveților. Aceștia vor aduce un plus de aromă și savoare.

Ingrediente necesare pentru creveți în sos tomat

2 linguri ulei de măsline

150 grame creveți

1 ceapă, tocată

piper

sare

2 căței usturoi, felii subțiri

½ ardei gras roșu, felii subțiri

½ ardei gras portocaliu, felii subțiri

1 roșie, cubulețe

1 linguriță semințe de coriandru, zdrobite

oregano

½ conservă roșii

3 ouă

50 grame brânză feta, fărâmițată

 

Cum să prepari creveți în sos tomat

  1. Încinge uleiul într-o tigaie pe foc mediu, adaugă creveții și amestecă puțin.
  2. Adaugă ceapa și asezonează cu sare și piper.
  3. Adaugă usturoiul, ardeii grași și amestecă bine.
  4. Continuă să adaugi roșia și roșiile la conversă. Asezonează cu semințe de coriandru și oregano.
  5. Sparge ouăle și adaugă-le pe foc, în colțuri opuse ale tigăii. Adaugă și brânza feta, fărâmițată.
  6. Dă focul puțin mai mare și gătește ouăle până ajung la consistența dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *