Ingrediente necesare pentru creveți în sos tomat
2 linguri ulei de măsline
150 grame creveți
1 ceapă, tocată
piper
sare
2 căței usturoi, felii subțiri
½ ardei gras roșu, felii subțiri
½ ardei gras portocaliu, felii subțiri
1 roșie, cubulețe
1 linguriță semințe de coriandru, zdrobite
oregano
½ conservă roșii
3 ouă
50 grame brânză feta, fărâmițată
Cum să gătești creveți în sos tomat
- Încinge uleiul într-o tigaie pe foc mediu, adaugă creveții și amestecă puțin.
- Adaugă ceapa și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă usturoiul, ardeii grași și amestecă bine.
- Continuă să adaugi roșia și roșiile la conversă. Asezonează cu semințe de coriandru și oregano.
- Sparge ouăle și adaugă-le pe foc, în colțuri opuse ale tigăii. Adaugă și brânza feta, fărâmițată.
- Dă focul puțin mai mare și gătește ouăle până ajung la consistența dorită.