Creveți în unt cu șofran

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 3 porții

Mai mult de un sfert de oră nu are cum să-ți ia gătirea acestor creveți gustoși, condimentați cu meșteșug. O să-i sotezi în sos sriracha și cu ceapă călită și, mai ales, o să adaugi în tigaie și un mix de condimente din care nu trebuie să lipsească șofranul.

Ingrediente necesare pentru creveți în unt cu șofran

1 linguriță turmeric
piper
sare de mare
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
șofran
2 linguri ghee
1 ceapă, mărunțită
2 linguri sriracha
½ kg creveți

Cum să prepari creveți în unt cu șofran

  1. Într-un castron mic, amestecă turmericul și usturoiul cu sare și piper după gust și cu un pic de șofran.
  2. Călește ceapa la tigaie în untul ghee.
  3. Adaugă mixul de condimente și amestecă bine.
  4. Completează cu sosul sriracha, adaugă creveții, apoi gătește 5 minute.
  5. Servește cu lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *