Creveți în unt cu șofran
Mai mult de un sfert de oră nu are cum să-ți ia gătirea acestor creveți gustoși, condimentați cu meșteșug. O să-i sotezi în sos sriracha și cu ceapă călită și, mai ales, o să adaugi în tigaie și un mix de condimente din care nu trebuie să lipsească șofranul.
Ingrediente necesare pentru creveți în unt cu șofran
1 linguriță turmeric
piper
sare de mare
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
șofran
2 linguri ghee
1 ceapă, mărunțită
2 linguri sriracha
½ kg creveți
Cum să prepari creveți în unt cu șofran
- Într-un castron mic, amestecă turmericul și usturoiul cu sare și piper după gust și cu un pic de șofran.
- Călește ceapa la tigaie în untul ghee.
- Adaugă mixul de condimente și amestecă bine.
- Completează cu sosul sriracha, adaugă creveții, apoi gătește 5 minute.
- Servește cu lămâie.