Creveți în usturoi

  • Dificultate: Mică
  • 10 minute
  • 2 porții

De când nu ai mai gustat creveți? Dacă te-am inspirat, fă bine și călește un pic de usturoi; dacă vrei, zdrobește mai mulți căței, dar folosește, te rog, ulei de măsline. Sotează apoi creveții în usturoiul călit și topește și un pic de unt organic, ca să meargă mai bine. La sfârșit, adică după vreo 10 minute maxim, presară pătrunjel. Și cum fructele de mare au făcut mereu casă bună cu acreala, servește creveții cu niște felii de lime.

Ingrediente necesare pentru creveți în usturoi

2 lingurițe ulei de măsline
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
300 g creveți
piper
sare
50 g unt organic
1 lingură pătrunjel, tocat

Cum să gătești creveți în usturoi

  1. Călește usturoiul în uleiul de măsline, apoi adaugă creveții.
  2. Asezonează cu sare și piper, adaugă untul și gătește creveții până ce acesta se topește.
  3. Presară pătrunjelul, amestecă și ia de pe foc.
  4. Servește creveții cu felii de lime alături.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *