Crochete de năut
Aceste crochete de năut sunt crocante și extrem de gustoase. Dar să știți că nu am lăsat nici sănătatea deoparte. Le-am gătit în cuptor pentru a limita cantitatea de ulei folosită, iar făina obișnuită am înlocuit-o cu cea de ovăz. Astfel, cei care au intoleranță la gluten, se pot bucura și ei de acest preparat.
Ingrediente necesare pentru crochete de năut
200 g panko
2 albușuri
100 g făină de ovăz
350 g năut la conservă
sare
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță ceapă pudră
Cum să prepari crochete de năut
- Răstoarnă fulgii de panko într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt și dă-i la cuptor pentru următoarele 5 minute, la 180 de grade Celsius.
- Bate albușurile într-un bol mare, împreună cu 100 grame de făină de ovăz.
- Adaugă năutul într-un blender și asezonează-l cu sare, usturoi și ceapă pudră. Pasează-l până devine o pastă omogenă.
- Toarnă apoi compoziția de albușuri și făină în blender. Pasează până omogenizezi.
- Încorporează făina rămasă în compoziția de năut.
- Formează crochete de lungimea unui deget, cu o grosime de 1-2 cm.
- Dă crochetele prin panko, apoi așază-le cât mai răsfirat într-o tavă de copt.
- Dă-le la cuptor pentru următoarele 20 de minute, la 180 de grade Celsius.