Crochete de năut

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Aceste crochete de năut sunt crocante și extrem de gustoase. Dar să știți că nu am lăsat nici sănătatea deoparte. Le-am gătit în cuptor pentru a limita cantitatea de ulei folosită, iar făina obișnuită am înlocuit-o cu cea de ovăz. Astfel, cei care au intoleranță la gluten, se pot bucura și ei de acest preparat.

Ingrediente necesare pentru crochete de năut

200 g panko

2 albușuri

100 g făină de ovăz

350 g năut la conservă

sare

1 linguriță usturoi pudră

1 linguriță ceapă pudră

Cum să prepari crochete de năut

  1. Răstoarnă fulgii de panko într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt și dă-i la cuptor pentru următoarele 5 minute, la 180 de grade Celsius.
  2. Bate albușurile într-un bol mare, împreună cu 100 grame de făină de ovăz.
  3. Adaugă năutul într-un blender și asezonează-l cu sare, usturoi și ceapă pudră. Pasează-l până devine o pastă omogenă.
  4. Toarnă apoi compoziția de albușuri și făină în blender. Pasează până omogenizezi.
  5. Încorporează făina rămasă în compoziția de năut.
  6. Formează crochete de lungimea unui deget, cu o grosime de 1-2 cm.
  7. Dă crochetele prin panko, apoi așază-le cât mai răsfirat într-o tavă de copt.
  8. Dă-le la cuptor pentru următoarele 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *