Crochete de risotto cu carne de vită
Te consideri un fan al bucătăriei italiene? E bine, fiindcă acest preparat sigur vă va satisface poftele. Am plecat de la un risotto cu carne de vită și am ajuns la altceva. Am îmbrăcat risotto-ul într-un pane crocant, și l-am prăjit bine până a devenit auriu. Pentru un gust desăvârșit, adăugați și mozzarella, fiindcă merită cu prisosință!
Ingrediente necesare pentru crochete de risotto cu carne de vită
1 linguriță ulei de măsline
2 lingurițe unt
1 ceapă, tocată
200 grame carne tocată de vită
2 căței usturoi, zdrobit
150 ml vin roșu
400 grame sos de roșii
200 grame orez pentru risotto
cimbru proaspăt
sare
piper
parmezan ras
250 grame cașcaval, cubulețe
ulei pentru prăjit
făină
1 ou, bătut
panko
Cum să prepari crochete de risotto cu carne de vită
- Adaugă uleiul de măsline și o linguriță de unt într-o tigaie încinsă la foc mic.
- Topește untul și adaugă ceapa. Călește-o timp de 3-4 minute.
- Adaugă carnea de vită și gătește-o timp de 10-12 minute, până când se rumenește.
- Adaugă usturoiul, toarnă vinul roșu și sosul de roșii.
- Adaugă orezul pentru risotto și amestecă bine. Asezonează cu sare, piper și cimbru.
- Ține orezul pe foc până când se gătește. Amestecă parmezanul și untul rămas, apoi ia preparatul de pe foc.
- Înfășoară cubulețele de cașcaval în compoziția de risotto și portionează-le după bunul plac.
- Dă crochetele prin făină, ou și panko, apoi prăjește-le în baie de ulei timp de 4-5 minute.