Crochete de somon și cartof

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Celor mici nu prea le place peștele? Vă oferim noi o sugestie despre cum ați putea include somonul în dieta lor. Le puteți pregăti aceste crochete extrem de savuroase. Nu sunt prăjite, ci sunt gătite la cuptor, astfel că reducem numărul de grăsimi nesănătoase. Iar facă vreți să le limitați și mai mult, puteți scoate din rețetă inclusiv brânza Cheddar.

Ingrediente necesare pentru crochete de somon și cartof

2 cartofi

200 grame somon

1 ou

1 lingură ulei

2-3 linguri mazăre

75 grame brânză Cheddar, rasă

sare

piper

 

 

 

Cum să gătești crochete de somon și cartof

  1. Înfășoară cartofii în folie de aluminiu și dă-i la cuptor timp de o oră, la 200 de grade Celsius.
  2. Taie somonul în bucățele mici și mută-le într-un blender împreună cu gălbenușul și uleiul.
  3. Pasează până când obții o pastă omogenă.
  4. Scoate cartofii din folie, înlătură-le coaja și pasează-i într-un bol mare folosind o furculiță.
  5. Adaugă mazărea, brânza Cheddar, pasta de somon și asezonează cu sare și piper.
  6. Amestecă până când omogenizezi.
  7. Formează crochetele și așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  8. Dă-le la cuptor pentru 15 minute, la 190 de grade Celsius.
  9. Servește-le cu sosul tău preferat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *