Crochete de somon și cartof
Celor mici nu prea le place peștele? Vă oferim noi o sugestie despre cum ați putea include somonul în dieta lor. Le puteți pregăti aceste crochete extrem de savuroase. Nu sunt prăjite, ci sunt gătite la cuptor, astfel că reducem numărul de grăsimi nesănătoase. Iar facă vreți să le limitați și mai mult, puteți scoate din rețetă inclusiv brânza Cheddar.
Ingrediente necesare pentru crochete de somon și cartof
2 cartofi
200 grame somon
1 ou
1 lingură ulei
2-3 linguri mazăre
75 grame brânză Cheddar, rasă
sare
piper
Cum să prepari crochete de somon și cartof
- Înfășoară cartofii în folie de aluminiu și dă-i la cuptor timp de o oră, la 200 de grade Celsius.
- Taie somonul în bucățele mici și mută-le într-un blender împreună cu gălbenușul și uleiul.
- Pasează până când obții o pastă omogenă.
- Scoate cartofii din folie, înlătură-le coaja și pasează-i într-un bol mare folosind o furculiță.
- Adaugă mazărea, brânza Cheddar, pasta de somon și asezonează cu sare și piper.
- Amestecă până când omogenizezi.
- Formează crochetele și așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Dă-le la cuptor pentru 15 minute, la 190 de grade Celsius.
- Servește-le cu sosul tău preferat!