Crofne bănățene

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 50 de minute
  • 6 porții

Umflate și pufoase, crofnele sunt un desert specific nord-vestului Peninsulei Balcanice. Aromatizați-le cu vanilie, coajă de portocală și lămâie. Fiindcă sunt goale pe dinăuntru, pot fi umplute. Cu gem, cu frișcă, cu ce vă mai trece prin minte.

Ingrediente necesare pentru crofne bănățene

2 gălbenușuri

sare

250 ml lapte

100 grame zahăr

1 linguriță zahăr vanilat

1 linguriță coajă de portocală rasă

1 linguriță coajă de lămâie rasă

30 grame unt topit

1 linguriță drojdie uscată

500 grame făină

2 lingurițe ulei

Cum să prepari crofne bănățene

  1. Amestecă într-un castron gălbenușurile și laptele cu puțină sare.
  2. Amestecă și zahărul, zahărul vanilat, coaja de portocală și lămâie și untul topit.
  3. Completează cu drojdia și cu făina.
  4. Când începe să capete consistența unui aluat, frământă folosind mixerul pentru aluat.
  5. Unge un castron cu uleiul, transferă aluatul în el, acoperă cu o cârpă sau prosop de bucătărie și lasă la crescut până își dublează volumul.
  6. Întinde aluatul cu mâinile, unse în prealabil cu puțin ulei, astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 1/2 de centimetru.
  7. Taie aluatul în discuri cu ajutorul unei forme rotunde pentru prăjituri cu diametrul de circa 3-4 cm. Nouă ne-au ieșit 18.
  8. Trece-le pe o tavă pentru copt, acoperă cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit o jumătate de oră.
  9. Încinge două degete de ulei într-o tigaie, apoi prăjește crofnele pe ambele fețe până devin aurii.
  10. Scoate-le pe un șervet ca să se mai scurgă de ulei. Servește-le presărate cu zahăr tos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *