Curry de creveți cu alune
Avem aici un nou exemplu delicios de bucătărie asiatică (thailandeză mai precis). Sunt niște creveți în sos de cocos picant, dar și foarte aromat. Am gătit totul în ulei și unt de cocos, făcând preparatul mai autentic. Ca garnitură, vă recomandăm să alegeți una clasică de orez.
Ingrediente necesare pentru curry de creveți cu alune
3 lingurițe ulei de cocos
1 șalotă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
350 grame creveți
1 linguriță sos de soia
oregano
1 linguriță fulgi de chili
1 cană lapte de cocos
1 linguriță unt de arahide
30 grame alune prăjite
sare
piper
Cum să prepari curry de creveți cu alune
- Topește 2 lingurițe de ulei de cocos într-o tigaie la foc mic. Adaugă șalota și usturoiul, apoi călește-le pentru 5 minute.
- Adaugă și uleiul de cocos rămas.
- Adaugă creveții și gătește-i timp de 5 minute, în timp ce adaugi sosul de soia, oregano, fulgii de ardei, laptele de cocos, untul de arahide și alunele prăjite.
- Asezonează cu sare și piper după gust.
- Poți servi preparatul pe pat de orez, lime și șalotă tocată.